Recept: Volkoren Pasta met Boursin Cuisine Light

Dit recept komt minstens één keer per veertien dagen hier op tafel. Het is snel en makkelijk, maar vooral erg lekker!

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor het recept

  • een zak volkoren pasta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 potje Boursin Cuisine Light
  • zout voor het pastawater
Als ik kook, zorg ik ervoor dat ik de meeste dingen al klaar heb staan. Voor het koken van pasta zet ik een volle waterkoker aan. Terwijl dat water aan de kook komt, snij ik alle ingrediënten.

Snipper de ui en snij de knoflook fijn, deze kunnen samen in één bakje. Vervolgens snij ik de prei in dunne ringen en de champignons in vieren . Ook deze mogen samen in een bakje.

Ik doe een laagje zout in de pastapan en schenk het kokende water erop, daarna doe ik een halve zak volkoren pasta in de pan. Als dit weer kookt zet ik de kookwekker en zet het vuur onder de wok aan.

Voor de saus bak ik als eerste de spekjes aan. Dan kunnen de ui en knoflook erbij en zodra de spekjes gaar zijn en de ui glazig en zacht mogen de prei en champignons ook de pan in.

champignons, prei, ui, knoflook, spekreepjes

Als alles gaar is, proeven om te testen, voeg je de Boursin Cuisine Light toe, het hele potje. Even laten pruttelen en je saus is klaar.

pastasaus met groente en Boursin

Tenslotte nog even de pasta afgieten en je bent helemaal klaar om op te dienen.

Rigatone

Eerst de pasta op het bord scheppen en daarna een laagje saus eroverheen.

Opgemaakt bord met pasta

Eet smakelijk! Hier is dit genoeg voor twee volwassenen en twee jonge kinderen.

You May Also Like

0 reacties