Recept: Havermout met banaan en kaneel

Dit is mijn recept voor een gezond ontbijt. Enjoy!

  • 40 gram havermout (fijn of grof, wat je zelf lekker vindt, ik heb de goedkoopste van Lidl)
  • 200 ml melk (halfvol, vol, koe, amandel, ook weer wat je lekker vindt, ik gebruik hier halfvolle koemelk)
  • 1 banaan
  • snufje kaneel naar smaak
  • eventueel een handje druiven, rozijnen of noten, of allemaal

Men neme een bakje, ik gebruik hiervoor mijn Olafbakje uit Disneyland, zo begin ik mijn morgen altijd gezellig.

Olaf van Frozen

Dan weeg je 40 gram havermout af en schenk je de melk erbij. Het bakje zet je vervolgens in de magnetron, 1 minuut en 50 seconden (110 seconden) op 900 watt. Dit is waarschijnlijk even uitproberen, omdat elk apparaat anders is, maar ik laat hem net niet koken.

Fijne havervlokken van Lidl

Melk van Lidl

De volgende stap is om de pap op smaak te brengen met kaneel, toevoegen zoveel je lekker vindt.

AH Basic Kaneelpoeder

Vervolgens snij ik de banaan over de lengte doormidden en daarna in kleine stukjes. Eventuele druiven halveer ik ook, maar dat is omdat mijn jongste zoon graag meesnoept en ik niet wil dat hij zich verslikt. Daarom gebruik ik zelf meestal geen noten.

Like the minions say: Banana!!!!

Tenslotte doe je alle stukjes banaan en andere toevoegingen bij de havermout.

Havermout met melk, kaneel en banaan

Je kan ook de havermoutpap de avond van tevoren al maken. Bakje met melk en havermout in de koelkast, 's ochtends fruit erbij en klaar. Je hoeft het dan niet eens meer te verwarmen. Overnight Oats!

Eet smakelijk!


You May Also Like

2 reacties