Recept: Eiwraps met zalm en dillesaus

Dit recept heb ik recentelijk bedacht. Ik zag iemand op televisie een kant-en-klare eiwrap kopen bij de AH To Go, en dat zag er best smakelijk uit. Maar dat kan ik natuurlijk ook zelf makkelijk en snel maken.

Dit heb je nodig:
  • Beker creme fraiche
  • Fritessaus/mayonaise
  • Dille (vers is beter, maar een potje is ook prima)
  • 2 a 3 eieren per persoon
  • circa 200 gram groente per persoon, ik heb hier gekozen voor Italiaanse wokgroente en een bakje champignons
  • 70 gram gerookte zalm per persoon

Boodschappen voor het recept

Alle ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar en niet al te duur. De grootste uitgave is de zalm. Er valt goed te variëren, je kan kiezen wat je lekker vindt, de basis is altijd de omelet.

Eieren in de pan

Om te beginnen klop ik 3 eieren los. Dit is ons avondeten en er wonen hier grote eters. Voor kleine eters of voor de lunch zijn 2 eieren meer dan voldoende. Er gaat een beetje olie in de pan en dan bak ik de eieren op een laag vuur, zodat ze gelijkmatig garen.

Groente in de pan

In de wok bak ik de groente. Het bakje champignons heb ik gesneden en erbij gegooid. De wok staat op hoog vuur om de groenten lekker knapperig te houden en ze snel gaar te krijgen.

Dillesaus

Eerlijk is eerlijk, een klein bakje creme fraiche is meer dan genoeg, maar ik gebruik een groot bakje, omdat we het lekker vinden om de overgebleven saus 's avonds te gebruiken als dip voor Bugles.

Ik doe de creme fraiche in een schaaltje en maak hem even los met een vork, daarna voeg ik fritessaus/mayonaise toe naar smaak, zo'n twee tot drie eetlepels op een groot bakje creme fraiche. Daarna lekker veel dille toevoegen, ook weer naar smaak. Dus proeven, proeven en nog eens proeven.

Ei en zalm

Dan is het tijd om de wraps te assembleren :-) Je legt een omelet op een bord en verdeelt de zalm over het midden.

Wrap met zalm en groente

Dan een paar flinke scheppen groente.

Wrap met zalm, groente en saus

En een beetje saus.

Wrap op het bord

Et voila! Een lekkere maaltijd, klaar in een kwartiertje.

Laat me weten wat je hier graag terug zou willen zien!

You May Also Like

0 reacties