Recept: Mon Chou Toetjes

Deze week een recept voor een heerlijk dessert. Ik heb dit voor het laatst gemaakt met Kerst. Het is een snel en makkelijk recept, dat je van tevoren kunt maken en in de koelkast kunt bewaren. Geen stress dus. En dummy proof. Ik heb me laten inspireren door het recept voor mijn Mon Chou taart, een oudje, maar altijd megapopulair op verjaardagen. Je hebt wat minder ingrediënten nodig, boter en Klopfix heb je nu niet nodig. Dit recept is voldoende voor 6-8 desserts.

Dit zijn de ingrediënten:
  • Bakje Mon Chou 200 gram
  • Kandijkoeken (of Bastogne) ongeveer een half pak
  • Hak Vlaaifruit Kersen (vers fruit is ook erg lekker)
  • Zakje vanillesuiker
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 200 ml slagroom
Alle ingrediënten zijn op kamertemperatuur, behalve de slagroom, die laat ik in de koelkast staan tot ik hem nodig heb.


Koeken, suiker, fruit, slagroom en mon chou

Om te beginnen maal ik een half pak koekjes fijn met de hakfunctie van mijn staafmixer. Als je geen keukenapparaat hebt die dit kan, dan kun je de koekjes ook fijnmaken in een theedoek met bijvoorbeeld een deegroller. Ik vul de bodem van het glas met koekkruim. Ik heb voor de feestdagen plastic champagneglazen gekocht bij de Xenos, speciaal voor dit dessert, er waren nog wat glazen over, die ik nu goed kon gebruiken. Omdat het dessert uit laagjes bestaat, is het mooi om die laagjes ook te laten zien.

Champagneglas met koekkruim

De volgende stap is het stijfkloppen van de slagroom met de mixer. De slagroom is goed als je de bak op de kop boven je hoofd kunt houden en de slagroom blijft in de bak zitten.

Daarna mix je de Mon Chou met de suiker tot de suiker opgelost is. Dan kunnen de slagroom en Mon Chou bij elkaar, even vlug mixen, niet te lang, anders sla je alle lucht eruit.

Dessertmengsel

Het is handig als je voor de volgende stap een spuitzak hebt, maar dit is niet essentieel, met twee lepels lukt het ook. Ik heb een hele berg wegwerpspuitzakken, ooit besteld bij Aliexpress. Je vult een spuitzak met de Mon Chou.

Spuitzak gevuld met men Chou-mengsel

Je pakt een glas met koekkruim en spuit daar voorzichtig de Mon Chou op. Stoppen met spuiten als je ongeveer anderhalve centimeter onder de rand zit.

Spuitzak boven het glas

En zo ziet dat eruit:

Champagneglas met koekkruim en mon chou-mengsel

Het enige dat je nog hoeft te doen is het glas opvullen met fruit. En dan is dit het resultaat:

Glas met dessert

De mijne lijkt een beetje op een ijshoorntje. Het is in ieder geval een heerlijk dessert.

Eet smakelijk en tot snel!

You May Also Like

0 reacties