Afvallen Deel 1

Het wordt weer tijd. De weegschaal is niet mijn vriend, nooit echt geweest ook. Ieder pondje gaat door het mondje, ook bij mij, maar... Ik heb PCOS, waardoor het niet alleen doffe ellende is qua zwanger worden, maar ook qua afvallen.

PCOS
Bron: Top10HomeRemedies.com
PCOS is een aandoening die je hormoonhuishouding overhoop gooit en voor alle bovenstaande symptomen kan zorgen. Ook zorgt het ervoor dat je eitjes niet goed rijp worden en je geen eisprong hebt. Ik heb gelukkig niet alle symptomen, en ik heb inmiddels twee gezonde kinderen, maar PCOS blijft een deel van mijn leven. Er wordt nog onderzoek naar gedaan, maar er zijn zeer sterke aanwijzingen dat makkelijk aankomen wordt veroorzaakt door PCOS. Vroeger dacht men dat voornamelijk dikkere vrouwen PCOS kregen, maar het is waarschijnlijk dat vrouwen met PCOS gewoon veel makkelijker aankomen.

Ik ben tot mijn achttiende altijd slank geweest, ik was een gezond, sportief kind en mijn moeder kookte gezond. Toen ik ging samenwonen, kwam ik in een paar jaar tijd heel veel kilo's aan, meer dan normaal, maar ik had een heel ander, ongezond eetpatroon, dus ik zocht er niet veel achter.

Toen ik zwanger wilde worden, lukte dat niet, daardoor zijn we in het ziekenhuis terechtgekomen. Daar werd bij de eerste afspraak PCOS vastgesteld door middel van een echo.

Ik ben mijn hele volwassen leven al te zwaar, vorig jaar ben ik 18 kilo kwijtgeraakt, maar die zitten er inmiddels bijna allemaal weer aan, hallo emotie-eter... Het moet nu maar eens klaar zijn.

Ik ga iedere week een update geven, hoe het met me gaat, en wat ik doe om af te vallen.

De beginstand is 96,5 kilo.

You May Also Like

0 reacties