Essence Instant Matt Foundation

In mijn eeuwigdurende zoektocht naar een fijne foundation kwam ik deze tegen in de nieuwe collectie van Essence. Voor de zachte prijs van €3.99 voor 30 ml kon ik hem niet laten liggen.

Foundation

Essence belooft een matte, medium tot hoge dekking die tot 18 uur blijft zitten. Ik gebruik een primer onder mijn foundation en ik breng het product aan met een sponsje of een kwast. Ook gebruik ik poeder en een fixing spray voor het beste eindresultaat. Ik heb gekozen voor de kleur 10 Matt Ivory.

Foundation

Ik moet best hard werken om iets uit de tube te krijgen. Als er eenmaal beweging inzit, blijkt het een mousse-achtige substantie te zijn, die smelt door de warmte van je huid. Aanbrengen gaat prima, al moet ik wel wat moeite doen om goed te blenden.

Foundation

De kleur blijkt goed bij mijn huid te passen en de dekking is voor mij ook prima. Door niet te veel te gebruiken, blijf je een mooie naturelle look houden. Hij valt ook prima op te bouwen als je wat meer dekking wilt.

Als ultieme test ben ik met mijn oudste zoon naar een springkussenfestival geweest, met tussendoor een speurtocht buiten, in de regen. Ik kan niet anders zeggen dan dat deze foundation de test heeft doorstaan. Hij bleef goed zitten, zelfs bij een flinke regenbui. Over het product zelf dus geen klachten.

De verpakking had van mij anders gemogen, een pompflacon, maar ook een minder stugge tube zouden zoveel beter zijn. Ik weet nu al dat ik nooit al het product uit deze tube ga krijgen en dat is zonde.

You May Also Like

0 reacties