Recept: Rocky Road

Ook deze week weer een heel simpel recept, maar wel superlekker. Ook met dit recept kun je weer eindeloos variëren. Ik heb gekozen voor Rocky Road, een lekkernij die bijna iedereen wel lust. Je hebt geen oven nodig, alleen je fornuis en de koelkast.

Boodschappen

Dit heb je nodig:

  • 125 gram boter
  • 250 chocola, ik heb deze keer melkchocola gekocht
  • Digestive koekjes, een stuk of 8
  • Pinda's, ik heb gekozen voor gezouten, voor een extra smaaksensatie, maar het kan ook zoutloos
  • Marshmallows, 10-15 stuks

Bakblik

Om te beginnen vet ik mijn brownieblik heel licht in, zodat het bakpapier blijft plakken. Zo komt de Rocky Road straks probleemloos uit de vorm. Als je geen brownieblik hebt, dan werkt een springvorm ook prima, of een ovenschaal. Zolang je zorgt dat de Rocky Road niet aan de bodem blijft plakken, kun je bijna alles gebruiken.

In de pan

Op een laag vuurtje smelt je de boter, ik voeg de chocola toe als de boter de hele bodem bedekt, om aanbranden te voorkomen. Dit kun je even rustig laten staan.

Blauwe bak

Dan verkruimel ik de Digestives boven een mengkom.

In de bak

Een flinke hand pinda's erbij... Dit is ook het moment dat ik het vuur onder de chocola uitzet, die is helemaal gesmolten.

In de bak

Tenslotte snij ik de marshmallows in kleine stukjes voor ze ook de kom in gaan.

In de kom

De chocola en boter even goed door elkaar mengen, en dan kan het in de mengkom. Alles goed roeren, zodat alle ingrediënten bedekt zijn met chocola.

Zachte Rocky Road

Het mengsel schep je dan in het bakblik, even egaal maken met een lepel, en dan kan het blik de koelkast in. Minimaal 3 uur koelen en je Rocky Road is klaar.

Voor het snijden

Als de Rocky Road helemaal hard is, kan hij gesneden worden. Door het bakpapier komt hij heel makkelijk uit de vorm. Ik snij er blokjes van, zoals ik ook bij een brownie zou doen.

Klaar!

En klaar is je opgepimpte pindarots. Je kan alle kanten op met dit recept. Zo zou je pure chocola kunnen gebruiken, of walnoten, of rozijnen, of popcorn. Leef je uit en maak het helemaal naar jouw smaak!

You May Also Like

0 reacties