Happy Easter! Marvel Easter Eggs

Speciaal voor Pasen heb ik een kleine samenvatting gemaakt van wat ik de leukste Easter Eggs vind in de Marvel Cinematic Universe. Laten we er snel induiken!

De stem van de Hulk is Lou Ferrigno

Van 1978 tot 1982 werd The Incredible Hulk uitgezonden op de Amerikaanse televisie. In deze serie speelde Lou Ferrigno de groene superheld, hij werd daarmee wereldberoemd. In 2008 kwam Marvel met de bioscoopfilm The Incredible Hulk. Niet alleen had Ferrigno een kleine cameo in deze film, hij was ook de stem van de Hulk. Dit bleek een succes en Ferrigno bleef de stem inspreken voor alle volgende films.Tony Stark heeft het wereldberoemde schild van Captain America gemaakt

In zowel Iron Man als Iron Man 2 kun je zien dat Tony Stark bezig is met de ontwikkeling van het welbekende schild van Captain America. In de eerste film is het schild maar heel kort in beeld, maar in deel 2 zie je hoe Agent Coulson het schild overhandigt aan Tony Stark.

Stark en Coulson
Bron: http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/20f3ce1efb3888f1802648cece39bcc7-650-80.jpg
Howard Stark liet een Captain America comic na aan zijn zoon

Howard Stark is de vader van Iron Man, Tony Stark. Ook is hij mede verantwoordelijk voor de oprichting van S.H.I.E.L.D. Hij werkte met Peggy Carter en hij had een hand in het experiment dat Captain America een superheld maakte. In Iron Man 2 kun je zien dat Tony rommelt in de spullen van zijn vader. Heel eventjes kun je dan een Captain America comic zien.

Howard Stark
Bron: http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/c7f161ceb4312d3a220d72f99a02e89b-650-80.jpg
Rijbewijs van Thor met zijn alter ego

In de Thor comics heeft Thor een alter ego, Dr. Donald Blake, waarmee hij probeert een mensenleven te leiden. In de film wordt zijn alter ego nooit genoemd, maar kun je hem wel even snel spotten als zijn rijbewijs in beeld komt. Bekijk vooral even de leuke pasfoto!

Bron: http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/df4964a2b59eb2cde72c1f9f19b2f669-650-80.jpg

Captain America quote zichzelf in Captain America: Civil War

In Captain America: The First Avenger was Steve Rogers een magere, zwakke man met een sterk karakter. Zelfs toen hield hij niet van onrecht. In Captain America: Civil War laat hij zien dat hij nog steeds dezelfde man is als toen.


Kevin Feige's Star Wars obsessie

Kevin Feige is de grote baas van Marvel Studios. In een interview heeft hij verteld dat hij een groot fan is van de Star Wars franchise. In elk van deze films verliest iemand een hand of een arm. Feige vertelde dat ze, in eerste instantie niet bewust, maar later wel, in alle Phase Two films, hetzelfde doen als eerbetoon aan Star Wars. De films van Phase Two zijn:

  • Iron Man 3
  • Thor: The Dark World
  • Captain America: The Winter Soldier
  • Guardians of the Galaxy
  • Avengers: Age of Ultron
  • Ant-Man
In dit filmpje kun je er een aantal zien, maar je kan ze ook zelf gaan spotten.Stan Lee is te zien in iedere Marvel productie

Dit is misschien wel de bekendste Easter Egg van Marvel, maar wij vinden hem ook misschien wel de leukste. Stan Lee is de bedenker van onder andere Spider-Man, Iron Man en Hulk. Vanaf 1989 is hij te zien in verschillende Marvelproducties, soms is hij makkelijk te spotten, soms wat lastiger. Hij zit zelfs in Big Hero 6. Zo kun je iedere Marvelfilm beschouwen als een Waar is Wally?


Fijne Paasdagen en tot morgen!


You May Also Like

0 reacties