Snack Time! belVita Breakfast Sandwich Yoghurt-Aardbei

Ik ben een slechte ontbijter. Ik moet 's ochtends niet aan eten denken, ik sta op om 7 uur en meestal heb ik pas om een uur of 10 trek. Op de dagen dat ik de deur uit moet om te werken is dat echt niet praktisch. Als ik niet ontbijt val ik om, dus dan prop ik er tegen mijn zin maar weer twee boterhammen in. Dit is natuurlijk niet ideaal en ik zou het fijn vinden als ik 's ochtends met smaak iets zou kunnen eten. Daarom heb ik deze week de belVita Breakfast Sandwich getest. In ieder pakje zitten twee koekjes met 113 kcal per stuk. Dus een ontbijt van 226 kcal dat ook nog belooft dat het je energie geeft voor de hele ochtend. 

Yoghurt-Aardbei

belVita

Hieronder vind je de voedingswaarde en ingrediënten. Wat mij het meest opvalt is de grote hoeveelheid suiker en de weinige vezels. Ik kan me niet voorstellen dat dit heel erg voedzaam is. Van iedere 100 gram koek, is 26 gram suiker, dat is gewoon 26%. En 4,3 gram vezels, tja, vezels zorgen juist voor een verzadigd gevoel.

belVita

belVita

belVita

belVita

In ieder pakje zitten dus twee koekjes. Ze hebben een yoghurt-aardbei vulling. En ik kan je vertellen dat de koekjes zeker niet vies zijn, al vind ik ze wat te zoet. Waar je verwacht dat de yoghurt een fris smaakje heeft, is het juist mierzoet, net als de aardbeigelei in het midden. Ook kan ik met zekerheid zeggen dat dit me niet de hele ochtend doorhelpt. Het is nog niet eens 10 uur als mijn maag alweer begint te rommelen.

Ik vind dit meer een vieruurtje, om je even te verzadigen tot het avondeten. En dan zeker niet iedere dag, vanwege de suikers en niet al te hoge voedingswaarde. Je kunt beter een boterham in je tas stoppen. Qua smaak vond ik de koekjes prima te doen, al waren ze voor mij iets te zoet.

Ik ga snel op zoek naar een ander ontbijt! Deze belVita koekjes van Liga zijn te koop bij de supermarkt voor €2,29. Daarvoor krijg je 5x2 koekjes.

You May Also Like

0 reacties