TV Series Tag

Ik gooi er maar weer eens een tag in die ik vandaag tegenkwam. Hij is vast al oud, maar ik vind hem leuk! Ik ga de TV Series Tag doen, wij zijn fanatieke serievolgers, we volgen veel van begin tot eind en soms haken we af. Ik geef je een kijkje in onze bankhangavonden.

Wat was de eerste serie die je volgde?

Charmed! Een fantasyserie over drie heksenzusjes. Deze serie heb ik van begin tot einde gevolgd. Ik kan me nog herinneren dat we een nieuwe zender kregen, Fox8. Die heeft de eerste seizoenen van Charmed uitgezonden, uiteindelijk is Charmed geëindigd bij Net5, maar toen had ik de hele serie al op DVD.


Ik lees net dat The CW bezig is met een reboot van Charmed, die ga ik zeker ook kijken!

Daarnaast heb ik ook Gilmore Girls vanaf het begin gezien, tot en met de nieuwe serie van dit jaar. Ik heb genoten van de dialogen tussen moeder en dochter Gilmore en alle gekke personages uit Stars Hollow.


Wat is je favoriete serie?

Dat zijn er meerdere. Er zijn een paar series waar we echt op zitten te wachten.

De eerste is iZombie. Dit is een serie over Liv Moore, die van een arts met een verloofde verandert in een zombie die haar verloving verbreekt en in een mortuarium gaat werken om aan hersens te komen. Samen met een detective lost ze moorden op, omdat ze na het eten van hersenen flashbacks krijgt van die persoon.


De tweede is Agents of S.H.I.E.L.D. Deze serie speelt zich af in de Marvel Cinematic Universe, dus in de wereld van The Avengers en alle films daaromheen. Hij draait om de agenten die achter de schermen werken om de wereld een veilige plek te maken.


Dan hebben we nog Supernatural. Deze kijken we vanaf de eerste aflevering. Geweldige humor, geweldige soundtrack en twee leuke mannen om naar te kijken. Twee broers zoeken hun vader en komen daarbij allerlei bovennatuurlijke monsters tegen. Inmiddels gaat deze serie zoveel verder dan dat.


We kijken natuurlijk ook The Walking Dead. Een serie over overlevers van de zombiepocalypse, waarbij al snel blijkt dat mensen dodelijker zijn dan Walkers. Altijd weer een verrassing wie er nu weer dood gaat.

We kijken nog veel meer, zoals The Good Fight, The Big Bang Theory, Grey's Anatomy, Blindspot, Bull, Stitchers, Game of Thrones. Voornamelijk Science Fiction, maar ook een paar goede crimeseries en drama's.

Wat is je favoriete koppel uit een serie?

Dat is een moeilijke vraag, we kijken zo veel. Een van mijn favoriete koppels is toch wel Leonard en Penny uit The Big Bang Theory. Het bewijs dat tegenpolen elkaar aantrekken en er samen iets moois van kunnen maken.
Bron: http://bigbangtheory.wikia.com/wiki/Penny_Hofstadter/Gallery_-_Leonard

Met welk personage zou je wel eens op een date willen?

Met Dean Winchester uit Supernatural, niet alleen leuk om te zien, maar ook een geweldig gevoel voor humor, en je hoeft je ook niet onveilig te voelen, want hij kan je beschermen tegen alle kwaad in de wereld.
Bron: https://www.comicbookmovie.com/horror/check-out-a-new-promo-stills-for-supernatural-season-12-episode-11-a148650
Welke series volg je op dit moment?

Dat is een vrij eindeloze lijst, maar ik zal een poging doen.

 • iZombie
 • Designated Survivor
 • The Walking Dead
 • Supernatural
 • Agents of S.H.I.E.L.D.
 • The Good Fight
 • The Big Bang Theory
 • Stitchers
 • Game of Thrones
 • Grey's Anatomy
 • Blindspot
 • Bull
 • Criminal Minds
 • Criminal Minds: Beyond Borders
 • The Fosters
 • Switched at Birth
 • 13 Reasons Why
 • The Vampire Diaries
 • Law & Order Special Victims Unit
 • Code Black
 • Chicago Med
En ik ben er vast nog een paar vergeten. Nu vraag je je waarschijnlijk af of wij nog iets anders doen dan tv kijken. Het antwoord is ja, we hebben kinderen en werken allebei, we kijken ongeveer 2 afleveringen per dag, in het weekend vaak iets meer. We lopen dan ook hopeloos achter bij een aantal series.

Van welke afgelopen serie mogen ze nog een vervolg maken?

Een jaar geleden had ik gezegd Charmed en Gilmore Girls, maar Gilmore Girls heeft nieuwe afleveringen en met Charmed zijn ze blijkbaar ook al bezig.

Firefly, Dollhouse en Buffy the Vampire Slayer, obviously. Allemaal steengoede series uit het brein van Joss Whedon. Ik ben alleen bang dat dat nooit gaat gebeuren. 

Van ER mogen ze ook een nieuwe serie maken, met Noah Wyle, anders ga ik niet kijken.


Ik kan me nog herinneren dat ik samen met mijn man Alcatraz heb gekeken, dat was van de makers van Lost. Het had een verschrikkelijke cliffhanger en kwam nooit meer terug, ik zou daar wel graag een goed einde van willen zien.

En Fringe mogen ze ook nog wel een keer proberen, dat laatste seizoen was echt prut.

Welke serie wil je graag nog zien?

Ik kijk alles wat ik wil kijken, als iemand nog een suggestie heeft, dan hoor ik het graag! En ik bedacht dat we binnenkort ook willen beginnen met Van Helsing. Ook zijn we ieder jaar weer benieuwd naar de pilots.

Heb je weleens een serie opnieuw gekeken?

Ja hoor. Ik heb Gilmore Girls en Charmed minstens drie keer gezien. En toen ik vorig jaar moest herstellen van een operatie, heb ik Full House nog een keertje gekeken.


Ik zet regelmatig een stukje nostalgie aan op Netflix. Niet alleen series, maar ook films. Vooral alles van Disney is leuk om te kijken met de kinderen.

Friends hebben we inmiddels ook wel 100 keer gezien, en als we de zoveelste herhaling op tv voorbij zien komen, dan blijven we ook weer hangen. The Big Bang Theory hebben we ook minstens twee keer gezien.

Welke serie heb je een tijdje gevolgd en daarna weer opgegeven?

Bitten, maar dat komt vooral omdat ik de boeken heb gelezen en dan is de serie echt zooooo slecht, totaal niet te vergelijken, helaas. Dit is echt een voorbeeld van iets dat heel veel potentie had, maar heel erg tegenvalt.

The Blacklist, maar die gaan we waarschijnlijk binnenkort wel weer kijken. Toen ik zwanger was van onze tweede had ik niet zoveel zin in geweld op tv, ik zat de hele tijd met tranen in mijn ogen. Dus The Blacklist is toen tijdelijk verdwenen. En ik trek James Spader nogal slecht.

Bron: http://variety.com/2014/tv/news/blacklist-season-2-premiere-james-spader-1201306994/

Dexter, iedereen zei dat we even door de eerste afleveringen heen moesten, maar hallooo, ik kijk voor mijn ontspanning. Wat een gezeur, we moeten het gelijk pakkend en interessant vinden, anders is het gewoon exit! Ik drink ook geen koffie, want aan die smaak moet je wennen, echt niet hoor.

Pretty Little Liars, WTF?! Ik snapte er helemaal niks meer van. Misschien dat ik het nog een keer ga proberen, omdat er nu eindelijk een einde komt aan deze serie.

En zo zijn er vast nog wel meer series die het hier niet gered hebben.

Met welk personage zou je van plaats willen ruilen?

Dat was vroeger altijd Piper Halliwell (Holly Marie Combs) uit Charmed. Zij had de gave om tijd stil te laten staan en later om dingen te laten ontploffen. Daarnaast had ze twee kindjes en vond ik haar de leukste van de hele serie. We zijn zelfs Pretty Little Liars gaan kijken, omdat zij daarin zat.

Bron: http://charmed.wikia.com/wiki/File:Piper-Halliwell-Forever-Charmed-piper-halliwell-16094355-1056-800.jpg
Nu weet ik het niet zo goed. Of eigenlijk wel. Quake, aka Daisy Johnson uit Agents of S.H.I.E.L.D. Een echte powervrouw, superstoer en zelfverzekerd.

Bron: https://observatoriodocinema.bol.uol.com.br/series-e-tv/2015/09/agents-of-shield-saem-as-primeiras-fotos-do-novo-uniforme-da-agente-daisy-johnson
Als jij de tag ook wilt doen, zou ik het leuk vinden als je hieronder de link post, dan kan ik hem ook lezen. 

Ik hoop dat je het leuk vond!

Alle filmpjes komen van YouTube en de foto's hebben een bronvermelding.

You May Also Like

0 reacties