Kiko Milano Solar Protect Stick SPF 50

Voor ik je vertel over dit product, moet je weten dat hij al niet meer verkrijgbaar is. Dit artikel mag je opvatten als review over alle zonnebrandsticks die op de markt zijn, want ik kan je nu alvast vertellen dat ik een nieuwe stick van een ander merk ga aanschaffen als deze op is.

SPF 50

SPF 50

Open

Hier in huis hebben we hele blanke huidjes. Ik ben zelf heel vaak verbrand, meer dan ik kan tellen, helaas. Ik smeer al mijn hele leven met SPF 30 of hoger, en mijn kinderen bescherm ik met SPF 50. Jezelf tegen de zon beschermen verlaagt de kans op huidkanker. Iedere keer dat je verbrand verhoog je die kans. Het is dus letterlijk van levensbelang om goed te smeren.

De grootste uitdaging vind ik altijd het insmeren van mijn gezicht, helemaal als je ook nog make-up wilt gebruiken. En kinderen blijven ook al niet lekker stil zitten. Vorig jaar heb ik zonnebescherming in stickvorm ontdekt, toen ik deze stick van Kiko kocht in een uitverkoop. Zoals ik al zei, hij is niet meer verkrijgbaar, maar ik vind hem zo praktisch, dat ik het er toch over wou hebben.

Tijdens mijn ochtendroutine gebruik ik de Solar Protect Stick na mijn dagcrème. Ik zet een paar strepen op mijn gezicht en wrijf het zachtjes uit. Door de dagcrème gaat dit heel makkelijk. Maar ook bij de kinderen is het gebruik zo eenvoudig. Even een paar strepen, uitvegen en klaar. Ik smeer voor school en na school en dat blijkt voldoende te zijn.

Het grootste nadeel aan de stick, is dat hij vrij snel op gaat, je hebt dus snel een nieuwe nodig. Deze specifieke stick kostte €9,90, maar dat zal per merk verschillen. Ik ben al op zoek naar een nieuwe van een ander merk. Ik vind het een topproduct.

Als je gaat zwemmen, moet je altijd opnieuw smeren als je het water uit komt, ook als je zonbescherming waterproof of waterresistant is.

De stick is geschikt voor gezicht en lichaam, maar ik gebruik hem alleen voor het gezicht. Vloeibaar vind ik fijner op het lichaam en de stick zou dan ook wel heel snel op zijn.

Zorg goed voor jezelf en smeer!

You May Also Like

0 reacties