Lush Dream Cream

Ik hou van Lush, en ik vind dat het tijd wordt dat ze een winkel openen in het oosten van het land. De laatste keer dat ik een Lush-winkel binnenliep, was in Antwerpen. De dichtstbijzijnde Lush zit in Utrecht, dat is ruim 1,5 uur met de auto. Tot ze bij Lush het licht hebben gezien, bestel ik maar op internet, en dat vind ik niet handig, want ik weet nooit precies wat ik krijg, gelukkig heb ik nog geen teleurstellingen gehad.

Ik heb veel goede verhalen gehoord over de Dream Cream, en dan voornamelijk voor mensen met een droge huid. Ik heb twee jongen kinderen, met allebei zo hun eigen kleine huidprobleempjes. De oudste heeft snel een droge huid met eczeem en velletjes, de jongste heeft een huid die heel gevoelig is voor invloeden van buitenaf, luieruitslag is een understatement.

Ik wil hun huid goed verzorgen en de Zwitsalgeur vinden wij niet fijn, vooral mijn jongste gaat daar op de één of andere manier erg muf en zweterig van ruiken. Ik experimenteer niet veel met ze, maar door de verhalen die ik las over de Dream Cream durfde ik het wel aan.

Bodylotion

Lush Dream Cream

Lush Dream Cream

Lush Dream Cream

De verpakking is typerend voor Lush, een zwart potje met draaideksel, en de naam van het product in witte tekst. De Dream Cream is zogezegd de grote liefde van je gevoelige huid. Het is een hand- en bodylotion die je op elk moment van de dag kunt gebruiken. Wij gebruiken het na het douchen om de kinderhuidjes lekker te verzorgen.

De ingrediënten zijn ook lekker duidelijk aangegeven. De hoofdingrediënten zijn havermelk, rozenwater, olijfolie en cacaoboter. Zoals gebruikelijk zit er ook een sticker op de verpakking met een portret van de maker en de houdbaarheidsdatum.

Lush Dream Cream

Lush Dream Cream

De inhoud van de pot is niet helemaal wit, maar meer crèmekleurig. De lavendelgeur komt je tegemoet, heel sterk. Als ik hem in de winkel had kunnen ruiken, had ik hem waarschijnlijk niet gekocht. Ik ben geen groot fan van lavendelgeur en dit spulletje ruikt er heel erg sterk naar. Maar ja, ik had hem al gekocht, dus met goede moed gaan we hem toch maar proberen.

Samen met mijn man smeer ik de kinderen van top tot teen in. De bodylotion voelt heel verzorgend aan en smeert makkelijk uit. Ook trekt het snel in, zodat we de jongens gelijk in hun pyjama's kunnen stoppen en ze in bed kunnen leggen. En ik moet heel eerlijk zeggen, de lavendellucht is best snel weer verdwenen, bij het instoppen ruik ik het nog heel lichtjes, en dan is het ook al niet zo onprettig meer.

De volgende ochtend heb ik twee hele aaibare, zachte jongetjes, die weer lekker hun eigen luchtje hebben. We zijn de Dream Cream blijven gebruiken, niet iedere dag, maar een keer of drie per week, en hun huidjes zien er stralend uit. De oudste is momenteel eczeem- en kriebelvrij en de jongste heeft geen reactie gehad. Ik ben inmiddels gewend aan de geur en ik stoor me er niet meer aan, maar ik begrijp wel dat het mensen kan afschrikken. (Er zijn ook mensen die dit heerlijk vinden ruiken, dat kan dus ook nog.)

Ik ben er heel blij mee en ik kan deze bodylotion iedereen aanraden. Probeer het gewoon eens, wie weet wat het voor jou doet. Toegegeven, het is niet de goedkoopste bodylotion, de Lush Dream Cream kost €19,95 voor een pot van 240 gram. Daar doe je dan wel weer vrij lang mee, omdat de lotion zo fijn uitsmeert, hij is echt wel zuinig in gebruik.

You May Also Like

0 reacties