Madara Fine Line Minimising Day Cream

Ik heb me nooit echt beziggehouden met gezichtsverzorging. Ik vond het altijd teveel gedoe om 's ochtends en 's avonds een hele routine te hebben, wie heeft daar nou tijd voor. Ik heb ook na mijn puberteit niet echt huidklachten gehad. Af en toe een keer een puist en dat was het dan wel. Qua make-up deed ik ook altijd maar wat. 

Ongeveer een half jaar geleden kwam er een omslag, ik kan je niet eens vertellen waarom. Maar opeens vond ik het interessant, wat doet een stofje met je huid, kun je rimpeltjes verminderen, of ze voorkomen, kan ik iets doen aan de roodheid in mijn gezicht? Ik heb toen een paar producten gekocht en ben begonnen met smeren. Al snel merkte ik het verschil, vooral bij het aanbrengen van mijn make-up. Dat gaat zoveel makkelijker op een goed gehydrateerde huid!

Zo langzamerhand begin ik te ontdekken wat mijn gezicht nodig heeft en wat wel werkt en wat niet. Ik probeer regelmatig iets nieuws, zo ook deze dagcreme van Madara. Het is een sample van 20 ml, waarmee ik me de afgelopen maand braaf iedere ochtend mee insmeer.

Dagcreme

Madara is een natuurlijk cosmeticamerk uit Letland. Deze crème is veganistisch, bevat geen noten en gluten en is biologisch. Het bevat anti-oxidanten uit mos, korstmos, varens en vrouwenmantel. Ik rook meteen varens toen ik de eerste keer smeerde. Niet de meest aantrekkelijke geur, wel heel natuurlijk en het bleef gelukkig ook niet hangen, meteen na het smeren was de lucht verdwenen.

Creme

De sample tube heeft een smalle opening, waardoor je de crème goed kunt doseren. Mijn 20 ml gaat al een maand mee en het einde is nog niet in zicht, lekker zuinig dus.

Madara

De crème zelf is wit van kleur en niet te dik. Hij smeert fijn uit en trekt heel snel in. Een klein beetje is genoeg voor je hele gezicht en hals. Doordat het product snel intrekt hoef je ook niet te wachten met het aanbrengen van je make-up, dat kan meteen.

Madara belooft je huid jeugdig te houden en rimpels te verminderen en voorkomen. Je huid zou na verloop van tijd steviger aan moeten voelen. Ik kan niet heel veel zeggen over rimpelvermindering, ik heb een paar fronsrimpels die niet meer te redden zijn, en verder een redelijk egale huid. Ik kan wel zeggen dat na ongeveer een week mijn gezicht wat strakker aanvoelde. Ook voelt mijn gezicht gehydrateerd en zacht. Het is een fijn product om te gebruiken, ook omdat hij fijn aanvoelt onder mijn make-up.

Ik weet niet of ik deze Madara Smart Antioxidants Fine Line Minimising Cream Day nog een keer zou aanschaffen, omdat ik hem best prijzig vind, en ik heb niet het idee dat hij wonderen verricht. Hij voelt fijn, maar er zijn genoeg goedkopere crèmes die dat ook doen.

Een fullsize flacon bevat 50 ml en kost €35,- onder andere bij Madara zelf, ze bezorgen gratis bij bestelling boven €55,- en daaronder betaal je €1,45 voor verzending.

You May Also Like

0 reacties