Leer me beter kennen TAG

Ik heb deze tag van het internet geplukt en zelf voor het gemak even vertaald. Ik beantwoord 30 vragen, waardoor jullie me weer iets beter leren kennen. Sommige vragen heb ik een klein beetje aangepast. Mijn zoon krijgt momenteel bijna dagelijks een vriendenboekje mee naar huis en ik vind het stiekem toch wel erg leuk om lijstjes in te vullen.

Ben je naar iemand vernoemd?

Niet echt, mijn ouders keken graag naar bepaalde series en daar hebben ze mijn naam en die van mijn broer vandaan. Zo zijn man en ik ook aan de namen van onze zoons gekomen. 

Wanneer huilde je voor het laatst?

Afgelopen maandag, op de uitvaart van de opa van mijn man. Het was een heel lieve man, die we allemaal heel erg gaan missen. Hij was 90, en toch kwam het nog heel onverwacht.

Heb je kinderen?

Ja, twee stuks, jongetjes van 6 en 2.

Als je een ander persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan willen zijn?

Ik zou weleens een dagje een filmster willen zijn, zoals Julia Roberts, Reese Witherspoon of Charlize Theron. Eerst een lange dag filmen en 's avonds over de rode loper en op de foto met fans. Wel maar één dagje, hoor, ik ben heel tevreden met mijn eigen leven.

Rode loper
Julia Roberts op de rode loper

Gebruik je vaak sarcasme?

Sarcasme is in dit huishouden de standaard, een levensstijl. Buitenshuis passen we ons wel aan aan de norm, meestal dan.

Wat is het eerste dat je opvalt bij anderen?

Ik kan in series vaak heel goed spotten dat een actrice zwanger is, terwijl ze dat nog niet bekend gemaakt hebben. In het dagelijks leven valt me eigenlijk niet zo veel op, ik ben niet zo'n mensenkijker, er ontgaat me best veel.

Wat is je oogkleur?

Blauw.

Enge film of een happy ending?

Vroeger was ik gek op horrorfilms, maar nu kijk ik liever naar een film met een happy ending. Als ik nu naar horror kijk, slaap ik gelijk een week niet meer. Ik kan me herinneren dat ik ooit een dvd van The Grudge moest controleren voor mijn werk (als je in een videotheek werkt, moet je weleens films nakijken als een klant zegt dat de film het niet goed doet). Mijn moeder keek met me mee. Zij zat keihard te lachen om de zogenaamd enge stukjes, terwijl ik mezelf onder een deken had verstopt. Ze lag ook in een deuk tijdens The Exorcist. Na The Ring heb ik ook een week geen tv meer gekeken. Geen horror meer voor mij dus.

The Grudge
Sarah Michelle Gellar in The Grudge

Favoriete geuren?

Kokos, verse bloemen, lekker eten, vooral taart die net uit de oven komt, kaneel, de geur van mijn kinderen, en ik kan nog heel veel meer opnoemen. (En Coco Mademoiselle van Chanel, dan ben ik weer even op mijn bruiloft)

Hoe ver van huis ben je ooit geweest?

Ik ben nooit heel erg ver van huis geweest, ik ben nog nooit met het vliegtuig op vakantie geweest. In mijn jeugd gingen we al met de auto op vakantie en nu ook. Wij gaan met de auto, omdat de hond dan mee kan, vooral praktisch dus, vliegen komt nog wel een keer. Het verste weg was volgens mij een wintersportvakantie in de Franse Alpen.

Heb je speciale talenten?

Ik kan mijn duim op mijn arm vouwen, compleet nutteloos natuurlijk. Ik kan ook mijn tong oprollen, net zo nuttig.

Waar ben je geboren?

In Enschede, in het ziekenhuis.

Wat zijn je hobbies?

Ik probeer lezen weer een beetje op te pakken. Ik heb twee kinderen, dus heel veel tijd over heb ik niet. Series kijken is ook wel een hobby, toch? YouTube kijken ook wel dan. Bloggen is inmiddels ook een uit de hand gelopen hobby.

Heb je huisdieren?

Ja, drie stuks. Een Finse Lappenhond Flynn, een huis-tuin-keukenkat Diego en een Thai-kat Lexie.

Heb je broers en/of zussen?

Ik heb een jongere broer. We schelen 3,5 jaar.

Wat wil je later worden?

Tja, die vraag heb ik mezelf al heel vaak gesteld, een duidelijk antwoord heb ik niet. Het liefst zou ik geld willen verdienen met iets waar ik heel veel plezier in heb. Als je iets doet waar je heel blij van wordt, hoef je nooit meer een dag te werken, zoiets. Kunnen leven van mijn blog is wel een droom, daar wordt hard aan gewerkt.

Work

Wie was je eerste beste vriendin?

Ik ben altijd nogal op mezelf geweest, dus mijn vriendengroep is nooit heel groot geweest. Op de basisschool had ik een vriendinnetje waar ik de meeste tijd mee doorbracht. Op de middelbare school had ik een klein groepje waar ik veel mee omging, maar toen ik van school wisselde leerde ik voor het eerst iemand kennen die ik vertrouwde met alles. Dat is nu nog een hele lieve vriendin, die ik helaas te weinig zie. Ik had vroeger altijd het gevoel dat ik op mijn hoede moest zijn, dus ik heb nooit iemand echt dichtbij laten komen.

Hoe lang ben je?

1.71 meter.

Wat was het grappigste moment op school?

Een groot deel van mijn schooltijd kan ik me niet herinneren, veel plezier heb ik ook niet gehad, helaas. Toen ik mijn beste vriendin leerde kennen hadden we regelmatig de slappe lach onder de les, of als we bij elkaar logeerden, gewoon om niks.

In hoeveel landen ben je geweest?

Nederland (duh), België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk. Niet veel, maar ik ben in deze landen op veel verschillende plaatsen geweest, dus ik heb wel veel van de landen gezien. Volgend jaar willen we graag naar Denemarken.

Wat was je favoriete vak op de middelbare school? En je minst favoriete?

Wiskunde en wiskunde. Echt waar. Op de eerste middelbare school was ik superslecht in wiskunde, en ik had er echt een hekel aan, ik snapte er niks van en ik ging al helemaal niet graag naar de les, ik had in de vijfde ook een hele nare leraar, die het nooit kon laten om flauwe en vervelende opmerkingen te maken. Niet alleen tegen mij, maar tegen iedere leerling die lager scoorde dan een zesje. Voornamelijk door wiskunde bleef ik dat jaar zitten. Er speelde heel veel naars op dat moment en ik besloot van school te wisselen. 

Ik ben terecht gekomen op volwassenenonderwijs. Ook daar kreeg ik natuurlijk wiskunde en ik keek er vreselijk tegenop. Maar wat was dat een verademing, ik had een hele fijne leraar, die alles zo helder kon uitleggen. Toen ik de eerste keer aan mijn huiswerk zat, ging het opeens zo makkelijk, dat ik dacht dat het niet kon kloppen. Ik heb dat jaar mijn diploma gehaald, met een 9 voor wiskunde, terwijl ik het jaar daarvoor was blijven zitten met een 3. Mijn inzet was overigens beide jaren hetzelfde, ik ben niet opeens harder gaan werken. Het enige verschil was de docent. Tja...

Wat is je favoriete drankje? En dier? En parfum?

Mijn favoriete drankje is water, saai hè? Ik ben gek op pinguïns en honden. Mijn favoriete luchtje heb ik hierboven al genoemd, dat is Coco Mademoiselle van Chanel. Dat luchtje droeg ik bij ons trouwen en het heeft gewoon hele fijne herinneringen voor mij.

Hoe heten je kinderen?

Ik wil ze graag hun privacy geven, maar we hebben onze kinderen namen gegeven die we heel mooi vonden, en toevallig komen die namen uit series die we graag kijken. Beide namen zijn Engels en bestaan uit 4 letters.

Welke sporten beoefen(de) je?

Ik heb vroeger jazzballet en tennis gedaan, allebei niet zo heel lang. Zwemmen heb ik wel jaren gedaan, totdat ik het niet meer lekker kon combineren met school. Momenteel wandel ik het meest en af en toe doe ik iets aan yoga. 

Wie zijn je favoriete YouTubers?

Tati (GlamLifeGuru), met stip op 1. Qua Nederlandse YouTubers kijk ik graag naar Vera Camilla, Make Me Blush, Cynthia, Jessie Maya, Mascha van Vloggloss en byAranka. En natuurlijk NikkieTutorials. Engelstalig kijk ik naar KathleenLights, PixiWoo en Angela Lanter. Daarnaast volg ik nog een aantal ASMR-kanalen om 's avonds in slaap te vallen.


Hoeveel relaties heb je gehad?

Mijn eerste verkering duurde maar een paar weken, die tel ik niet mee. Voor mijn man heb ik twee jaar een vriendje gehad. Twee dus.

Wat is de beste herinnering uit je kindertijd?

We gingen jarenlang ieder jaar met de caravan naar Zeeland, waar mijn oma een stacaravan had. Mijn tante en oom waren er ook met mijn nichtjes. We hebben daar zo veel lol gehad. Ik logeerde ook vaak bij die oma, dat was altijd zo ontzettend gezellig.

Hoe zou je je kledingstijl willen beschrijven?

Comfi-casual. Ik draag graag jurkjes, maar het moet wel lekker zitten. Ik kruip ook graag in een oversized hoodie, en met warm weer draag ik losse topjes met een korte of driekwartbroek. Comfortabel is het belangrijkste. Wel met veel kleur.

Welke telefoon heb je?

Ik heb een Samsung Galaxy J5, speciaal aangeschaft om Pokémon GO mee te spelen. Hij is voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Ik ben niet zo van de telefoons, ik moet kunnen Appen en bellen, dan ben ik wel tevreden.

J5

Vertel ons één van je slechte gewoontes!

Ik kom ontzettend moeilijk mijn bed uit, en als ik er eenmaal uit ben, heb ik vaak het eerste uur een pesthumeur. Dan kun je me het beste met rust laten.

Dat was het weer voor vandaag, ik hoop dat je het leuk vond.

Fijne vaderdag!

You May Also Like

2 reacties