Lekker bankhangen met Supernatural

Op de bank

Vandaag ga ik het hebben over een serie die al 12 jaar loopt en het dertiende seizoen is in de maak. Wij hebben Supernatural vanaf het allereerste begin gekeken, we hebben alle hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Ook na 12 jaar kijken we nog steeds met plezier. Een eervolle vermelding is dus wel op zijn plek.

Ik wil niet te veel spoileren voor de mensen die nog niets hebben gezien, of maar een deel, dus ik probeer het zo globaal mogelijk te houden.


De storyline in seizoen 1 draait om twee broers die op jonge leeftijd hun moeder zijn verloren. Zij is op een bovennatuurlijke manier vermoord. Sinds die dag is hun vader op jacht naar de verantwoordelijke demon. Oudste zoon Dean treed in zijn voetsporen en wordt ook een "hunter". Jongste zoon Sam kiest voor een normaal leven en gaat studeren, ver bij zijn familie vandaan. Hij bouwt een leven op met zijn grote liefde Jessica.

Op een dag verdwijnt hun vader en worden de broers gedwongen om samen te werken om hem te vinden. Door een tragische gebeurtenis waarbij Jessica is betrokken, moet Sam afscheid nemen van zijn alledaagse leven en jaagt hij met Dean op de meest uiteenlopende monsters.

Vele verhaallijnen en jaren verder zijn de broers nog steeds samen en hebben ze menig apocalyptische gebeurtenis overleefd. Regelmatig komt er een sidekick bij die zorgt voor wat afwisseling. Mijn favorieten waren Bela, Jo, Charlie en Kevin. Als je meer series en films in de sci-fi en horror hebt gezien, dan zul je regelmatig bekende acteurs tegenkomen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jensen Ackles en Jared Padalecki, Dean en Sam Winchester. Allebei helemaal niet onaardig om naar te kijken. Jensen heb je misschien gezien in Dawson's Creek, Smallville of My Bloody Valentine en Jared kennen de meeste vrouwen wel als Dean uit Gilmore Girls. Hij speelde ook nog in House of Wax en Friday the 13th.

De serie is gecreëerd door Eric Kripke en McG is jarenlang executive producer geweest. Kripke is ook verantwoordelijk voor Revolution en Timeless. McG werkte mee aan Chuck, The OC, Nikita, The DUFF en nog veel meer.

De serie moet het vooral hebben van de humor, de chemie tussen de broers en de geweldige bijrollen. De makers schuwen er niet voor om hele sterke vrouwen een flink aandeel in de serie te geven. Wij kijken nog steeds met plezier en we zijn heel nieuwsgierig naar wat het dertiende seizoen ons gaat brengen. Hieronder zie je een aantal van de beste momenten uit Supernatural, niet kijken als je spoilers wilt vermijden!!!In de loop der jaren zijn er heel wat acteurs voorbij gekomen die niet alleen een mooie rol hadden in Supernatural, maar die ook elders succesvol waren.

Julie Benz - Dexter, Buffy The Vampire Slayer
Felicia Day - The Guild, Eureka
Jewel Staite - Firefly, Stargate Atlantis
Linda Blair - The Exorcist
Robert Englund - Nightmare on Elm Street, hij is Freddy Krueger.
Lauren Cohan - The Walking Dead
Katie Cassidy - Arrow
Jeffrey Dean Morgan - The Walking Dead, Grey's Anatomy, Watchmen
Paris Hilton - House of Wax, en zichzelf
Alaina Huffman - Stargate Universe, Smallville
Amanda Tapping - Stargate SG-1, Stargate Atlantis
Alona Tal - Veronica Mars
Tahmoh Penikett - Dollhouse, Battlestar Galactica
Adrianne Palicki - Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Tenslotte wil ik nog even melden dat Supernatural een briljante soundtrack heeft.

Ooit werd Supernatural uitgezonden door Net 5, maar door de manier waarop die zender omging met het uitzendschema zijn we daar snel gestopt met kijken. Helaas is de serie niet te zien op Netflix, maar seizoen 1 tot en met 11 zijn als boxset verkrijgbaar bij Bol.com voor €89,99. Ik verwacht dat seizoen 12 binnenkort ook verkrijgbaar zal zijn.

Ben jij al overtuigd?

You May Also Like

2 reacties

  1. Ja, allang overtuigd ;-). Ben er dus ooit mee begonnen toen ik begin twintig was, maar daar ben ik zonder reden mee gestopt. Dat was zo rond seizoen 6 of 7 denk ik? Samen met mijn vriend ben ik helemaal opnieuw begonnen en we zijn nu bijna bij seizoen 3.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Supernatural loopt al net zo lang als dat man en ik samen zijn, we kijken het al 12 jaar samen. We hebben één van onze kinderen zelfs vernoemd, omdat we de naam zo mooi vonden.

      Verwijderen