Snack Time! Bros Hemels

Af en toe krijg ik van Albert Heijn een mailtje dat ik een product gratis mag uitproberen. Je pakt het zelf in de winkel en laat bij de kassa je bonuskaart scannen. Dit keer kreeg ik Bros Hemels, een dessert. Leek mij ideaal voor Snack Time! 

Ik heb al jaren geen Bros meer gegeten, maar ik heb er hele fijne herinneringen aan. Ik logeerde vroeger in de vakanties vaak bij mijn oma, die aan het water woonde. Als ik ging zwemmen en daarna op het strandje lag, gooide ze vanaf haar balkon vaak lekkers naar beneden, meestal een minibros. Het was soms zo warm dat de Bros al gesmolten was, dan scheurde ik een klein hoekje van de verpakking open en slurpte ik de Bros zo naar binnen, heerlijk!Een pot Bros Hemels bevat 170 gram, 3 porties volgens de verpakking. Het is een melkchocolademousse met karamel en stukjes hazelnoot. Ziet er best smakelijk uit.


De ingrediëntenlijst, door de rundergelatine is dit geen vegetarisch toetje, en de opmerking "Bevat mogelijk noten" is een beetje overbodig, duh, er zitten hazelNOTEN in. Dus hoezo mogelijk? Ik mag hopen dat ze erin zitten!


Qua calorieën valt het me eigenlijk wel mee, als je je braaf aan de portiegrootte houdt, krijg je er 126 binnen. Net zo veel als in een banaan of een krentenbol. Er zit natuurlijk wel behoorlijk veel suiker in, en een banaan is echt beter voor je, maar ja, chocola hè...

Mijn verwachtingen waren best hoog, in mijn hoofd lag ik weer op dat strandje, ik hoorde mijn oma al bijna roepen. Helaas viel het me nogal tegen. Ik weet dat niets zo proeft zoals het vroeger deed en dat alles in onze herinneringen beter is, maar ik kon de Brossmaak niet ontdekken. En ik vond de hazelnoten geen fijne toevoeging. Als ik een mousse eet, wil ik graag dat het smelt op mijn tong, ik wil niet kauwen, ook waren de nootjes niet knapperig, maar zacht, niet lekker. Door de toevoeging van karamel werd het geheel nog zoeter. Nee, niet voor herhaling vatbaar voor mij, maar ik ga misschien binnenkort nog wel weer de gewone Bros proberen, even kijken of ik toch nog op dat strand terechtkom.

Bros Hemels is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en kost €1,99 voor 170 gram.

Dit artikel bevat een product dat ik heb gekregen.

You May Also Like

4 reacties

  1. Jammer dat ie tegen valt! Sommige dingen moet je ook als herinnering laten van vroeger. Net als sommige tv series en films van vroeger. :P

    BeantwoordenVerwijderen