Snack Time! Snickers Shake en Skittles Shake

Ik heb weer wat geks ontdekt. Omdat we dicht bij de grens wonen, komen we nog wel eens in Duitsland. Daar hebben ze in de supermarkt af en toe heel andere producten dan je hier zou vinden. Wij vinden het altijd leuk om iets mee te nemen wat we nog nooit hebben gehad. Dit keer zijn dat Shakes van Skittles en Snickers. Er bestaan ook varianten van Twix en Bounty, maar die hebben we dit keer niet meegenomen.

Drinken

Dit zijn de flesjes, heel herkenbaar, natuurlijk. In elke fles zit 350 ml. De voedingswaarde verschilt per drankje, zoals je hieronder kunt zien. De flesjes zijn voorzien van een bidondop, zodat je je drankje makkelijk mee kunt nemen.

Veel!

Nog steeds veel!

Het aantal calorieën per flesje vind ik erg veel. Beide drankjes bestaan voor 80% uit halfvolle melk en de Snickers Shake bevat daarnaast erg veel suiker, 10%, die van Skittles bevat 5% suiker. Minder dan 2% van de drankjes bestaat uit vet. Als ik de ingrediëntenlijst doorlees, zie ik vooral veel chemische namen, maar wat me het meest opvalt, is dat de Snickers Shake geen pinda's bevat. Hoe dan?

Tijd om te proeven! Allebei de drankjes zijn mierzoet, dat was natuurlijk te verwachten. De Skittles Shake smaakt in de verste verte niet naar Skittles, maar meer naar een extra gezoete Fristi. Oudste zoon offerde zich op en heeft het flesje leeggedronken. De tanden zijn een poosje daarna ook maar flink gepoetst. De Snickers Shake smaakt wel naar Snickers, gek, zonder pinda's. Eigenlijk is ook dit drankje te zoet om echt lekker te zijn. En eerlijk, ik zet mijn tanden liever in een echte Snickers.

Dit keer was het experiment geen succes, en dat is maar goed ook, want deze drankjes staan natuurlijk bol van de suikers. Ik ben echt niet bang voor suikers en vetten, maar 245 calorieën voor een drankje vind ik heel erg veel.

Als jij dat drankje ook wilt proberen, ze zijn verkrijgbaar bij de Duitse supermarkten en kosten rond de €2,- voor 350 ml.

You May Also Like

0 reacties