Vrijdag Maskerdag: Lush Oatifix

Onlangs heb ik mijn slag geslagen bij Lush. Helaas is er geen winkel hier in de buurt, dus ik koop alles op de gok via internet. Ik heb onder andere gekozen voor het Oatifix masker met haver, banaan, amandelen en vanille.

Vers gezichtsmasker

Lush

Lush

Je kan bij Lush 5 lege potjes terugbrengen naar de winkel in ruil voor een vers gezichtsmasker. Hiermee promoot Lush recyclen, goed idee toch? Het masker is kakelvers en er zitten geen conserveermiddelen in, dus je moet hem bewaren in de koelkast.

Lush

Op de onderkant van het potje staat niet alleen een ingrediëntenlijst, maar ook een sticker met het portret van de maker. Op ieder Lush-product zit zo'n sticker. Het vermeld ook de productiedatum en de houdbaarheidsdatum, gelijk een minpuntje voor dit product, want zoals je kunt zien is dit masker maar heel beperkt houdbaar en moet ik het sneller opmaken dan dat ik had gepland.

Lush

Als ik het potje openmaak, ruik ik meteen mijn ontbijt. Voor mensen die graag havermout eten is dit geen onbekende lucht, ik krijg er in ieder geval meteen trek van. Ik heb een redelijk dun laagje aangebracht op mijn huid. Het product is erg grof en brengt wat lastig aan. Met een beetje inspanning lukt het me om het masker goed aan te brengen.

Het masker mag tien minuten intrekken, en in die tijd zoek ik alvast een outfit uit en leg ik alles klaar om te gaan douchen. Het masker voelt prettig aan, geen gekriebel of irritatie, maar wel een fijn verzorgend gevoel.

Als de tien minuten voorbij zijn, spring ik onder de douche en spoel ik het masker af. Ook dit kost wat moeite, omdat het masker zo grof is. Onder de douche lijkt mij prettiger en praktischer dan bij de wastafel. Zo heb je minder geknoei.

Na het douchen voelt mijn gezicht superzacht aan en dat gevoel blijft de rest van de dag. Mijn huid is duidelijk meer gehydrateerd, de droge plekjes die ik had zijn niet meer voelbaar.

Het grootste nadeel aan het Oatifix masker vind ik de houdbaarheid. Ik heb mijn pakket ontvangen op 19 mei en 11 juni moet ik het masker opgebruikt hebben. Dat zijn 23 dagen voor een potje waarvan ik gehoopt had er een paar maanden mee te kunnen doen. Op de site van Lush is alleen te vinden dat dit een vers masker is, er staat niks vermeld over de houdbaarheid. Ik gebruik dit masker nu 2 tot 3 keer in de week, om het maar op te krijgen, beetje jammer. Maar mijn gezicht is nog nooit zo zacht geweest.

Ondanks dat minpunt, vind ik het een geweldig fijn masker dat mijn huid super verzorgd en het is wat mij betreft echt een aanrader!

Het Lush Oatifix masker is verkrijgbaar bij de Lush winkels en via hun website. Je betaalt €11,50 voor 75 gram.

You May Also Like

0 reacties