Wildlands Adventure Zoo Emmen

Vandaag heb ik een soort plog voor je. We hebben namelijk kaartjes gekregen voor Wildlands Adventure Zoo Emmen van mijn ouders, en hoe kun je beter een impressie geven van het park dan door heel veel foto's te plaatsen? Naast alle foto's, geef ik je wat meer informatie over het park en ik vertel je natuurlijk ook wat wij ervan vonden. Kijk mee met ons dagje Emmen!

Nortica

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga
De nijlpaarden kun je ook onder water bekijken!

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga

Serenga
Marlin was er ook!

Serenga

Jungola

Jungola

Jungola

Jungola

Jungola

Jungola
Zoonlief heeft de hele dag foto's gemaakt.

Jungola

Jungola
Spot het minikuikentje!

Jungola

Nortica
Geen bewoner, maar een bezoeker, er komen veel reigers in Nortica

Nortica

Nortica

Vorig jaar is het compleet nieuwe Wildlands geopend. Het kreeg meteen al veel kritiek, omdat het werd vergeleken met het oude Noorderdierenpark. Ik kan je nu al vertellen dat je die vergelijking niet moet maken. Dan wordt je bezoek waarschijnlijk een teleurstelling.

Wildlands profileert zichzelf niet als dierentuin, maar als themapark. Dit betekent minder dieren om te bekijken en meer activiteiten eromheen. Zo heb ik begrepen dat ze dit jaar gaan beginnen met de bouw van een achtbaan. De dieren die er zijn, hebben volgens mij wel meer ruimte gekregen.

Het park bestaat uit drie delen, Serenga, Jungola en Nortica. De Serenga is het grootste deel en Nortica is het kleinst. Ieder deel heeft zijn eigen thema en je waant je opeens in een hele andere wereld. Wij zijn begonnen in de Serenga, het deel met de leeuwen, zebra's en nijlpaarden. De attractie hier is de Serenga Safari, waarbij je met een shuttlebus door het verblijf van de neushoorns, giraffen en zebra's rijdt. Dit levert mooie foto's op en geeft je het gevoel dat je de dieren aan kunt raken.

Als tweede hebben we de Jungola bezocht. Het was al een warme dag, maar in de Jungola is het echt tropisch. Je begint in de prachtige vlindertempel, waar de meest prachtige exemplaren je om de oren vliegen. Als je doorloopt kom je bij de ringstaartmaki's, deze waren onmogelijk op de foto te zetten, omdat ze heerlijk aan het spelen waren. In de Jungola kun je plaatsnemen in de Rimbula River, waarbij je een boottocht maakt langs de dieren in de jungle. Ook kun je de olifanten een douche geven om ze lekker te laten afkoelen.

Tenslotte zijn we door Nortica heen gewandeld. Ik heb de attractie helaas moeten missen, omdat de minimum lengte 100 cm, en dat redt onze jongste nog niet. De Arctic 1 is een spannende simulator die je meeneemt over de poolgebieden, mijn oudste was zeer enthousiast! Natuurlijk hebben we uitgebreid de pinguïns bewonderd, want dat zijn zo'n beetje de leukste dieren ter wereld. De ijsberen hebben we helaas niet gezien. Het was snikheet en een personeelslid vertelde ons dat de ijsberen aan de andere kant van de heuvel een dutje in de schaduw aan het doen waren. De kinderen hadden het geduld niet meer om te wachten, dus we zijn via de grote winkel bij de ingang weer richting huis gegaan.

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft heel veel moeite gedaan om er, vooral voor kinderen, een echte belevenis van te maken. Overal word je uitgedaagd om de avontuurlijke routes te nemen, waardoor het voelt alsof je echt op safari bent. De kinderen vonden het echt prachtig, ze hebben heerlijk kunnen spelen. Man en ik hadden eigenlijk een dierentuin verwacht en we waren een beetje teleurgesteld door het kleine aantal dieren en de weinige informatie die er bij de verblijven staat. Overal staan speeltoestellen en worden kinderen uitgedaagd om veel te bewegen en lekker te klimmen.

Ik ben een voorstander van dierentuinen, puur omdat ze hun steentje bijdragen aan het in stand houden van verschillende diersoorten. Ik hou niet van het gebruik van dieren in shows en ik zal daarom niet snel (meer) naar een circus of het Dolfinarium gaan (kijk vooral een keer naar de docu Blackfish!). Alleen al om die reden zou ik niet snel weer naar Wildlands gaan. Ik ben van mening dat het achterhaald is om dieren voor een publiek kunstjes te laten doen en daarom hebben we ook bijna alle shows overgeslagen. Ik wil mijn kinderen meegeven dat je dieren gewoon dieren laat zijn en dat dierentuinen (helaas) nodig zijn om diersoorten te redden.

Het park is heel goed te doen voor mensen in een rolstoel en mensen met kinderwagens, ook zijn er op verschillende plekken toiletgebouwen en winkeltjes. Je kan geen vijftig meter lopen zonder een eettentje tegen te komen, dus verhongeren zul je zeker niet.

Wildlands Adventure Zoo Emmen is het hele jaar geopend van 10:00 tot 17:00. Heel juli en augustus en in de weekenden van mei en juni zelfs tot 18:00. Alleen met Oud & Nieuw zijn ze gesloten.

Tenslotte nog de prijzen, waarbij ik gelijk wil melden dat ik die te hoog vind liggen.

Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Daarna variëren de kaartjes van €26,50 tot €30,-, afhankelijk van de leeftijd en mobiliteit.

Andere dierentuinen in Nederland zijn goedkoper en daar krijg je heel wat meer dieren te zien. Ja, Wildlands is geen dierentuin, maar erg veel attracties hebben ze ook nog niet. Je kan bijvoorbeeld ook naar Walibi voor €27,50. Het is een prachtig park, maar de prijs-kwaliteitverhouding is nog niet helemaal optimaal, denk ik.

Dan nog een laatste puntje, ga niet als er topdrukte wordt verwacht, je staat dan heel erg lang in de rij voor de attracties, wij gingen op een doordeweekse dag, omdat zoon toevallig een extra week vakantie had en het was dus lekker rustig.

You May Also Like

0 reacties