Essence The Gel Nail Polish

Ik heb een paar weken lang vier verschillende kleuren uit de The Gel lijn van Essence uitgeprobeerd. Deze lijn bestaat al langer en Essence brengt regelmatig nieuwe kleuren uit, zo ook dit voorjaar weer. Vanaf 20 februari zijn er weer nieuwe kleuren verkrijgbaar.

 

IMG 1379 - Essence The Gel Nail Polish

Ik heb vier oudere kleuren getest en ik ga ze per kleur bespreken en daarna geef ik mijn mening, dus blijf vooral lezen.

Swatch tijd!

IMG 1412 - Essence The Gel Nail Polish

Dit is kleur 64 island hopping. Het is een mooie groenblauwe kleur die makkelijk aanbrengt. Je ziet gelijk dat de eerste laag wat doorschijnt, dus een tweede laagje is een must. Die tweede laag zorgt voor een mooie, dekkende kleur.

IMG 1426 - Essence The Gel Nail Polish

Dit is 07 party princess. Deze kleur is doorschijnend roze met een heleboel glitters. Deze is zeer geschikt om een glitteraccent te geven aan een andere kleur nagellak, maar ook op zichzelf geeft het je nagels net even iets extra’s. Vooral bij andere roze lakjes is hij mooi. Op de foto zie je het niet zo goed, maar in real life is hij mooi.

IMG 1422 - Essence The Gel Nail Polish

Dit is 05 sweet as candy. Deze kleur is mooi voor een french manicure. In het potje lijkt het suikerspinroze, maar hij blijft, ook na meer dan één laag, doorschijnend genoeg om je nagel te blijven zien. Een mooie naturelle kleur, die je nagels een verzorgd uiterlijk geven, zonder teveel de aandacht te trekken.

IMG 1416 - Essence The Gel Nail Polish

Dit is 77 dreaming of love? Op je nagels is deze kleur wat feller dan hij in het potje lijkt. Hij dekt al goed na één laag en ik vind de kleur erg mooi. Echt een blikvanger die met veel outfits gecombineerd kan worden.

Disclaimer

Laat ik, om te beginnen, een disclaimer geven. Zodra je kinderen hebt, is het onmogelijk om zelfs de duurste lakjes lang mooi te laten blijven. Knutselen en legoblokjes uit elkaar peuteren is voor geen enkele nagel een feestje, ik ben nog geen lak tegengekomen die die uitdaging wint.

Iedere nagellak blijft langer mooi met een top coat. Essence heeft zijn eigen top coat, maar omdat ik eigenlijk altijd terugval op mijn Sally Hansen Miracle Gel 101 Top Coat, heb ik die van Essence niet eens gekocht. Sally Hansen is aan de prijs, maar je doet lang met een potje en hij zorgt er echt voor dat iedere lak beter blijft zitten.

Is het wat?

Terug naar de Essence, met top coat blijft hij ruim 24 uur lang goed zitten. Daarna onstonden de eerste kleine chipjes (Mama, ik krijg mijn knoop niet dicht. Mama, wil jij dit blikje openmaken? Tja…)

De grootste tegenvaller was 07 party princess, omdat bij het openen bleek dat het kwastje niet aan de dop vastzat, waardoor het nogal knoeien werd bij het aanbrengen. Maar, dat kan natuurlijk gebeuren en zegt niets over de kwaliteit van het product. En die kwaliteit is best prima, zeker als je bedenkt dat deze lakjes €1,69 per stuk kosten en ook nog regelmatig in de aanbieding zijn.

De belangrijkste tip die ik kan geven, en deze geldt voor iedere nagellak, gebruik altijd een top coat, dan zal de lak altijd langer mooi blijven.

Ik heb Essence The Gel Nail Polish gekocht bij Kruidvat.

pinit fg en rect red 28 - Essence The Gel Nail Polish

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: