Mijn ochtendroutine Januari 2017

Het leek me wel leuk om met jullie te delen hoe mijn ochtend- en avondroutine er uitziet. Bij deze dus de ochtendroutine. Als onze kinderen ons een goede nachtrust gunnen word ik redelijk gezellig wakker en sleep ik mezelf naar de douche. Ik douche nooit te heet, dat is slecht voor je huid. Wist je dat een rode huid na het douchen een teken is van eerstegraads verbranding? Ik hou van warm douchen, maar ik zorg er dus voor dat mijn huid niet verkleurt.

Onder de douche

IMG 1319 - Mijn ochtendroutine Januari 2017

Ik was niet iedere dag mijn haar, op de dagen dat ik het niet doe gebruik ik droogshampoo van Batiste. Als ik mijn haar wel was, gebruik ik een shampoo van Balea, ik heb er drie. Voor lang haar, voor glanzend haar en voor extra volume. Op dit moment ben ik mijn haar aan het laten groeien en gebruik ik de Beautiful Long Shampoo van Balea. Terwijl de shampoo lekker intrekt was ik mijn gezicht en hals met het Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem. Ik gebruik daar nu de Clinique Liquid Facial Soap bij. Dan spoel ik mijn haar uit en mijn gezicht af.

IMG 1322 - Mijn ochtendroutine Januari 2017

Mijn haar is door kleuren redelijk aan de droge kant, dus ik gebruik Yes to Carrots conditioner, ik draai mijn haar in een klem, zodat de conditioner goed in mijn haar kan trekken. Daarna pak ik een douchepuff en kies ik een douchegel die bij mijn humeur past. Nu is dat meestal iets met olie, dat vind ik in de winter erg prettig tegen een droge huid. Ik gebruik dezelfde douchegel om me te scheren, ik heb daarvoor geen scheergel. Tenslotte spoel ik alles schoon en douche ik even af met kouder water, goed voor de bloedsomloop.

Haarverzorging na het douchen

IMG 1324 - Mijn ochtendroutine Januari 2017

Soms laat ik mijn haar aan de lucht drogen, soms fohn ik het. Ik doe in ieder geval eerst haar, dan make-up. Ik gebruik de gladmakende spray van Balea en eventueel de sneldrogende fohnspray, ook van Balea.

Qua make-up kan het alle kanten op. Van niks tot Full Face en alles daar tussenin. Meestal gebruik ik wel mascara en een lipgloss of lipstick. Eens per maand laat ik mijn wenkbrauwen epileren en verven, dus die teken ik ook niet altijd bij.

Huidverzorging

IMG 1331 - Mijn ochtendroutine Januari 2017

Ik verzorg mijn huid iedere dag, de producten wisselen, maar ik sla het nooit over. Op dit moment zijn dit mijn favorieten. Voor de huid rond mijn ogen gebruik ik Clinique Repairwear Laser Focus. Voor mijn gezicht gebruik ik eerst The Ordinary. Azelaic Acid Suspension 10%, voor mijn gevoel funcioneert dit ook als primer, dus die gebruik ik niet. Mijn dagcreme op dit moment is Clinique Superdefense SPF 20. Op dit moment ziet mijn huid er prima uit, maar ik heb best snel last van rode vlekjes en acne.

Make-up

IMG 1333 - Mijn ochtendroutine Januari 2017

Voor een Full Face gebruik ik foundation van Kiko, de Universal Fit in de kleur Cool Rose 20. Ik verdeel dit met een Beauty Blender Dupe van de Primark. Mijn concealer is Maybelline The Eraser in de kleur 03. Dan doe ik mijn ogen. Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik de Anastasia Brow Wiz in de kleur Taupe. Ik heb het Prom Queen Eyeshadow Palette van Kiko, die gebruik ik voor een naturelle ooglook.

Voor mijn wangen gebruik ik een blush van Clinique, geen idee hoe deze heet, hij zat in de adventkalender van Clinique die ik met Sinterklaas heb gekregen. Het is in ieder geval een perzikroze kleurtje.

IMG 1336 - Mijn ochtendroutine Januari 2017

Op dit moment zit bijna alles erop, ik mis alleen nog de mascara en de lipkleur. Dit is het moment waarop ik een fixatiespray gebruik, de Make-up Fixing Spray van Etos. Daarna doe ik een paar laagjes Clinique High Impact Mascara op mijn wimpers en tenslotte gebruik ik de NYX Butter Gloss in de kleur BLG01 Strawberry Parfait. Ik gebruik momenteel vaker NYX Butter Glosses, omdat ik ze voor een komende blog aan het testen ben. Normaal gesproken pak ik een kleur die bij mijn stemming past.

Binnenkort vind je hier ook mijn avondroutine.

Tot snel!

 

pinit fg en rect red 28 - Mijn ochtendroutine Januari 2017

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: