The Ordinary. Retinol 1%

Retinol is een andere naam voor vitamine A. Het is bekend dat retinol geweldig is voor je huid. Het wordt onder andere gebruikt tegen acne en huidveroudering en het kan zelfs bij langer gebruik je poriën verkleinen. Vandaag vertel ik je meer over mijn ervaring met de Retinol 1% van The Ordinary.

 Retinol

IMG 1572 - The Ordinary. Retinol 1%

Er zitten wat haken en ogen aan het gebruik van retinol. Sommige mensen krijgen er bijvoorbeeld irritatie door en moeten het gebruik van retinol staken. Ook is het belangrijk dat je alleen ‘s avonds retinol smeert en de volgende ochtend een goede zonnebrandcreme gebruikt op je gezicht, omdat retinol andere eigenschappen kan krijgen onder invloed van zonlicht. Daarnaast werkt retinol het beste als je het combineert met bijvoorbeeld niacinamide.

The Ordinary

IMG 1573 - The Ordinary. Retinol 1%

The Ordinary is een relatief nieuw merk dat betaalbare, eerlijke producten op de markt brengt, die voor de meeste mensen gewoon betaalbaar zijn. Hun Retinol 1% kost £5,80, ongeveer €6,70. Daar komt nog een paar euro aan verzendkosten bij, maar zelfs dan is het absoluut goed betaalbaar. In een tube zit 30 ml en aangezien je dagelijks maar de grootte van een erwtje nodig hebt voor je hele gezicht, gaat dit product erg lang mee.

Is het wat?

IMG 1574 - The Ordinary. Retinol 1%

Ik gebruik hem nog niet zo lang, maar tot nu toe heb ik nog geen last van irritatie en ik verwacht ook niet dat dat nog komt. Wel valt me op dat er veel siliconen in dit product zitten en dat vinden veel mensen niet prettig, het heeft echt zo’n typisch gevoel op je huid. Omdat je retinol alleen gebruikt voor het slapen gaan, kan ik daarmee leven, vooral omdat je al snel resultaat ziet. Ik gebruik retinol voornamelijk tegen acne en hopelijk voor het verkleinen van de poriën rond mijn neus. Na een paar dagen heb ik duidelijk een gladdere, egalere huid bij mijn neus.

Ik gebruik de retinol na het reinigen van mijn huid en voor mijn nachtcreme, en ‘s ochtends word ik wakker met een stralende huid. Veel makkelijker wordt het niet.

pinit fg en rect red 28 - The Ordinary. Retinol 1%

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: