The Ordinary

Een paar maanden geleden heb ik iets nieuws ontdekt. Een revolutionair merk dat producten maakt die echt werken, zoals je kan verwachten van een dure creme, maar dan voor de kleine portemonnee. Deze producten zijn voor bijna iedereen betaalbaar, en je krijgt ook nog eens veel product voor je geld.

The Ordinary

Ik heb het over The Ordinary. Zij maken producten die in de beautywereld al heel lang worden gebruikt, maar voor veel mensen onbereikbaar zijn door het prijskaartje. Veel cremes en serums van de drogisterij bevatten wel werkzame stoffen, maar in zo’n kleine hoeveelheid dat ze voor je huid eigenlijk niet zo veel doen. The Ordinary heeft het mogelijk gemaakt dat iedereen toegang heeft tot de echt werkende producten. Ze staan voor goede, eerlijke producten met integriteit. Alle producten zijn vrij van parabenen, sulfaten en minerale olieen en nog veel meer. Ze testen niet op dieren en betalen anderen ook niet om dat te doen. Meer over The Ordinary, klik hier.

Mijn producten

Ik heb een poosje geleden vier producten van The Ordinary besteld. Twee daarvan had ik binnen twee weken in huis. Eentje kreeg ik vlak voor Kerst en op de laatste ben ik nog aan het wachten. Dit komt doordat een beautyvlogger, Wayne Goss, in een video enorm enthousiast is over de producten. Binnen no time was de hele lijn uitverkocht en kwamen nieuwe bestellingen op een wachtlijst. Ik heb een poosje moeten wachten, maar uiteindelijk komt het pakje echt! Ik wacht op het moment van schrijven nog op de Retinol 1%.
IMG 1232 - The Ordinary

Wel heb ik de drie andere producten uit mijn bestelling uitgebreid kunnen testen. Het gaat hier om Niacinamide 10% + Zinc 1%, Lactic Acid 10% + HA 2% en Azelaic Acid Suspension 10%. Allemaal bevatten ze 30 ml en zijn ze heel zuinig in gebruik.

Niacinamide

IMG 1234 - The Ordinary

De Niacinamide is vitamine B3 en deze oplossing is bedoeld om je gezichtshuid egaler van kleur te maken, met andere woorden, minder rode vlekjes en plekjes. De combinatie met zink zorgt ervoor dat de huid ook minder talg produceert en je huid in de loop van de dag minder vet wordt, je gaat dus minder glanzen. Ook worden je porien kleiner en minder zichtbaar. Direct na het aanbrengen voelt je huid gladder aan. Na wat langer gebruik zie ik inderdaad een veel minder rode huid, het lijkt rustiger, ook heb ik minder last van puistjes. Je brengt dit product twee keer per dag aan, voor je dag- of nachtcreme. Met de pipet kun je goed doseren, ik gebruik 3 druppeltjes voor mijn hele gezicht.

Lactic Acid

IMG 1237 - The Ordinary

De Lactic Acid oplossing is een peeling die geschikt is voor dagelijks gebruik. In het begin kan het product een beetje tintelen op je huid, omdat je de gevoeligheid moet opbouwen. Ik had alleen de eerste twee dagen dat gevoel, daarna merkte ik niets meer. Het bedrijf raadt zelf aan om een ander product uit hun lijn te gebruiken als je een heel gevoelige huid hebt, het blijft natuurlijk wel een echte peeling. Ik heb de 10% oplossing, er is ook een 5% oplossing, die is al minder.

Ze hebben ook producten die milder zijn maar waarbij een zichtbaar resultaat wat langer op zich laat wachten. Ik gebruik de Lactic Acid niet iedere dag, omdat ik momenteel echt een prima huid heb en ik dagelijks gebruik een beetje overkill vind. Twee tot drie keer per week is voor mij voldoende. Je gebruikt dit product ‘s avonds na het schoonmaken van je gezicht en voor bijvoorbeeld de Niacinamide en je nachtcreme. Ook dit flesje heeft een pipet en drie duppels is genoeg voor je hele gezicht.

Azelaic Acid

IMG 1236 - The Ordinary

Dan hebben we nog de Azelaic Acid, deze zit in een tube. Het is een gelachtige substantie die je gezicht meteen superzacht maakt. Het voelt als een primer, waarschijnlijk door de siliconen die erin zitten. Als ik dit gebruik ‘s ochtends dan doe ik geen primer onder mijn make-up. Wat mij opviel was, dat ik binnen een half uur na gebruik pukkeltjes kreeg op mijn kaaklijn. Dit heb ik alleen de eerste twee keer gehad, ik heb geen idee of het nou een allergische reactie was, of dat ik gewoon even moest wennen aan het product.

De concentratie werkzame stof is natuurlijk erg hoog, dus het kan zijn dat je er even aan moet wennen. Na die eerste twee keer heb ik er dus geen last meer van gehad. Mijn gezicht wordt er superzacht en mooi egaal van, ik ben er alleen nog niet uit of ik die siliconen wel prettig vind, daar zitten er veel van in namelijk. Aan de andere kant, als je hem gebruikt als primer is hij geweldig, helemaal omdat hij erg verzorgend is voor je huid.

Prijs en verkrijgbaarheid

The Ordinary heeft nog veel meer fijne producten die je hier kunt vinden.

Tenslotte nog even de prijzen. De producten komen uit Groot-Brittannie en je betaalt dus in ponden. Je kunt betalen met PayPal of een creditcard. De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte van je pakket. Voor mijn eerste pakketje heb ik 4,40 pond moeten betalen (3 producten), voor het andere pakketje met 1 product 2 pond. Dit is in totaal €6,70 aan verzendkosten. Het was waarschijnlijk iets goedkoper geweest als ik 1 bestelling had geplaatst.

Niacinamide 10% + Zinc 1% kost 5,- dat is €5,86
Lactid Acid 10% + HA kost 5,80 dat is €6,80
Azelaic Acid 10% kost 5,50 dat is €6,45

Ik wacht nog op de Retinol 1%, die kost 5,80 dus €6,80

Have a nice day!

pinit fg en rect red 28 - The Ordinary

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: