Nepnagels voor dummies

Jaren geleden heb ik een hele periode rondgelopen met gelnagels. Heel erg mooi, maar superonpraktisch als je kinderen hebt en een huishouden moet runnen. Daarnaast is het ook best prijzig om gel- of acrylnagels te laten onderhouden, je zit toch iedere drie weken weer in de nagelsalon. Omdat ik het wel altijd erg mooi vond, dacht ik eens nepnagels te proberen, en dan wel lekker kort, want ja, dat huishouden, he…

Hema French Manicure

IMG 1908 - Nepnagels voor dummies

Ik heb gekozen voor nagels van de Hema, deze kosten €6,-. Je krijgt 24 nagels, dat is genoeg om 2 keer je nagels van te doen. In theorie zou je de nagels moeten kunnen laten zitten tot je flinke uitgroei ziet, en het echt niet meer mooi is. Een week of drie dus.

IMG 1909 - Nepnagels voor dummies

In het pakje zit alles wat je nodig hebt om de nagels aan te brengen. Kan iemand mij vertellen wat dat naaldje is aan de rechterkant? Iets zegt me dat het bedoeld is om te helpen de nagels te verwijderen… Maar hoe? Bovenin zit een vijltje om de nagels op maat te vijlen en links zit de lijm.

Stap 1

IMG 1911 - Nepnagels voor dummies

Je begint met het uitzoeken van de nagels, leg ze neer op volgorde, dan kun je je niet vergissen, zie hierboven, linkerhand en rechterhand. Ik heb in exact die volgorde geplakt.

IMG 1913 - Nepnagels voor dummies

Wees voorzichtig met de lijm, smeer het alleen op de nagel, want als het op je vingers komt, zit je binnen 3 seconden vastgeplakt aan wat je op dat moment aanraakt. Ik heb die ervaring… De lijm komt los met nagellakremover, just in case you need it.

Stap 2

Zodra je de lijm goed hebt verspreid op de nagel, plak je hem op je eigen nagel, zorg ervoor dat hij op de goede plek zit en druk hem even stevig aan. De lijm droogt supersnel, dus je hebt weinig speelruimte.

IMG 1922 - Nepnagels voor dummies

De eerste nagel zit erop, zoals je kunt zien zit er een haaltje aan de nagel, die haal je er met het vijltje heel makkelijk af.

IMG 1928 - Nepnagels voor dummies

Binnen een paar minuten zitten alle nagels erop, het is echt een eitje. Ik vond ze nog wat aan de lange kant, dus ik heb er nog een klein stukje afgevijld. Het eindresultaat ziet er mooi uit.

Mijn ervaring

Maar dan, zijn ze handig in het dagelijks leven? Mwah, toen ik ‘s avonds de was in de droger wou stoppen, lag de eerste nagel er al af. Die heb ik er wel gelijk weer opgeplakt. De volgende ochtend sprong er eentje weg bij het aankleden van de kinderen en op de derde dag had ik weer een ongelukje bij het huishouden.

Je kunt de nagels er gewoon weer opplakken, maar na drie dagen had ik het wel weer gezien. Je bent toch onbewust voorzichtiger met al je handelingen, omdat je in je achterhoofd toch hoopt dat je nagels blijven zitten. En een nagel die losschiet voelt soms niet zo fijn.

Om de nagels te verwijderen kun je ze laten weken in nagellakremover. De lijm lost dan een beetje op, waardoor je de nagels er redelijk makkelijk en pijnloos af kunt peuteren.

Mijn eindconclusie is, dat dit leuk is voor op een (luxe) vakantie, of voor een feestje. In een huishouden met jonge kinderen en een stapel huisdieren kun je het beter niet doen. Maar ik moet wel zeggen dat de nagels er erg mooi uitzien en het aanbrengen is echt heel erg makkelijk.

pinit fg en rect red 28 - Nepnagels voor dummies

Share:

1 Reactie

  1. Cissy
    2 december 2017 / 18:40

    Het speld prikkertje is ervoor als het lijmtuitje dicht zit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: