Recept: Rocky Road

Ook deze week weer een heel simpel recept, maar wel superlekker. Met dit recept kun je ook weer eindeloos variëren. Ik heb gekozen voor Rocky Road, een lekkernij die bijna iedereen wel lust. Je hebt geen oven nodig, alleen je fornuis en de koelkast.

Dit heb je nodig

IMG 2448 - Recept: Rocky Road
  • 125 gram boter
  • 250 chocola, ik heb deze keer melkchocola gekocht
  • Digestive koekjes, een stuk of 8
  • Pinda’s, ik heb gekozen voor gezouten, voor een extra smaaksensatie, maar het kan ook zoutloos
  • Marshmallows, 10-15 stuks

En dit ga je doen

IMG 2449 - Recept: Rocky Road

Om te beginnen vet ik mijn brownieblik heel licht in, zodat het bakpapier blijft plakken. Zo komt de Rocky Road straks probleemloos uit de vorm. Als je geen brownieblik hebt, dan werkt een springvorm ook prima, of een ovenschaal. Zolang je zorgt dat de Rocky Road niet aan de bodem blijft plakken, kun je bijna alles gebruiken.

IMG 2450 - Recept: Rocky Road

Op een laag vuurtje smelt je de boter, ik voeg de chocola toe als de boter de hele bodem bedekt, om aanbranden te voorkomen. Dit kun je even rustig laten staan.

IMG 2451 - Recept: Rocky Road

Dan verkruimel ik de Digestives boven een mengkom.

IMG 2452 - Recept: Rocky Road

Een flinke hand pinda’s erbij… Dit is ook het moment dat ik het vuur onder de chocola uitzet, die is helemaal gesmolten.

IMG 2453 - Recept: Rocky Road

Tenslotte snij ik de marshmallows in kleine stukjes voor ze ook de kom in gaan.

IMG 2454 - Recept: Rocky Road

De chocola en boter even goed door elkaar mengen, en dan kan het in de mengkom. Alles goed roeren, zodat alle ingrediënten bedekt zijn met chocola.

IMG 2455 - Recept: Rocky Road

Het mengsel schep je dan in het bakblik, even egaal maken met een lepel, en dan kan het blik de koelkast in. Minimaal 3 uur koelen en je Rocky Road is klaar.

IMG 2456 - Recept: Rocky Road

Als de Rocky Road helemaal hard is, kan hij gesneden worden. Door het bakpapier komt hij heel makkelijk uit de vorm. Ik snij er blokjes van, zoals ik ook bij een brownie zou doen.

IMG 2459 - Recept: Rocky Road

En klaar is je opgepimpte pindarots. Je kan alle kanten op met dit recept. Zo zou je pure chocola kunnen gebruiken, of walnoten, of rozijnen, of popcorn. Leef je uit en maak het helemaal naar jouw smaak!

pinit fg en rect red 28 - Recept: Rocky Road

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: