Snack Time! Crusti Croc Zoute Sticks

Deze week in Snack Time! een favoriet voor de middagdip. We hebben bijna altijd wel een zak in huis. De Crusti Croc Zoute Sticks van de Lidl, voor maar €0,35 per zak van 250 gram. Hier doen we dagen mee.

Zoute sticks

IMG 2559 - Snack Time! Crusti Croc Zoute Sticks

Tegen een uur of 16 in de middag hebben wij trek in iets hartigs. Sommige mensen nemen een soepje, wij nemen regelmatig een stuk of 5 stokjes om die laatste periode naar het avondeten te overbruggen.

IMG 2560 - Snack Time! Crusti Croc Zoute Sticks

Dit is de voedingswaarde per 100 gram. Dat is bijna de halve zak, zoveel eten wij niet, en dat moet je ook vooral niet doen vanwege de hoeveelheid zout. Volgens het Voedingscentrum zouden mensen boven de 10 jaar oud niet meer dan 6 gram zout per dag mogen eten, en geloof me, daar zit je snel aan. Zelfs in ketchup zit natrium.

Ingrediënten

IMG 2562 - Snack Time! Crusti Croc Zoute Sticks

De ingrediënten zijn niet te ingewikkeld, als in, er zit niet superveel in. Natriumhydroxide is een zuurteregelaar en mono-en-diglyceriden zijn synthetische vetten, die vrijwel altijd uit een plantaardige bron komen (al is dit niet 100% zeker, dat valt alleen te achterhalen via de producent). In principe is deze snack geschikt voor vegetariërs en veganisten, tenzij deze echt het risico niet willen nemen dat een varkensvet gebruikt is. Sommigen zullen het principieel gewoon niet eten, anderen hebben er minder moeite mee.

Wij vinden het in ieder geval een supersnack, maar wel met mate, een paar stokjes per keer en niet iedere dag. Afwisseling is ons motto.

Bijna iedere supermarkt heeft zijn eigen versie van zoute sticks en je kunt ze dus bijna overal kopen.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Crusti Croc Zoute Sticks

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: