Ontwikkel jezelf met #Girlboss

Een poosje geleden schreef ik al over de Netflix-serie Girlboss. Deze serie is gebaseerd op het boek #Girlboss van Sophia Amoruso, de eigenares van Nasty Gal. Ik vond de serie leuk en besloot om ook het boek te lezen. Ik heb gekozen voor de Engelstalige versie, want die was veel goedkoper en ik lees Engels net zo makkelijk als Nederlands. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en kost €8,99.

Girlboss

IMG 3621 - Ontwikkel jezelf met #Girlboss

#Girlboss van Sophia Amoruso is non-fictie, Sophia vertelt over het begin van Nasty Gal en geeft tips om zelf een succesvolle #Girlboss te worden. Het boek leest heerlijk weg en ik herkende verschillende anekdotes uit de serie. Het boek bestaat uit een inleiding, elf hoofdstukken en een dankwoord.

De inleiding vertelt in het kort hoe Sophia’s leven verliep vanaf haar geboorte in 1984, tot het bereiken van de de positie van CEO in haar eigen bedrijf Nasty Gal in 2014. De hoofdstukken belichten de verschillende kanten van haar weg naar succes, van haar vele baantjes, anekdotes van levenslessen en bruikbare tips om zelf een #Girlboss te worden.

IMG 3624 - Ontwikkel jezelf met #Girlboss

Het boek

Het boek is een soort autobiografie met handleiding. Sophia is een zeer succesvolle zakenvrouw die graag haar succes wil delen met vrouwen met ambitie. De twee belangrijkste tips die in het boek staan zijn werk hard en maak zo je eigen succes en laat je niet tegenhouden door de mening van anderen. Doe waar jij je goed bij voelt en waar je hart ligt.

Sophia heeft onderweg naar de top veel fouten gemaakt en beschrijft deze op een grappige manier in haar boek. Ook laat ze andere succesvolle vrouwen aan het woord die op hun beurt weer tips geven aan de #Girlboss in de dop.

In hoofdstuk 8 beschrijft ze hoe je het beste je sollicitatiebrief in elkaar kan zetten en wat je moet doen en vooral moet laten als je op gesprek komt bij een bedrijf. Verderop in het boek gaat ze zelfs dieper in op het omgaan met investeerders als je al wat successen hebt geboekt met je bedrijf.

Oordeel

Ik vond dit een heerlijk boek om te lezen en ik heb er best nog iets uitgehaald. De belangrijkste tip blijft toch wel, laat je niet tegenhouden door de mening van anderen, zet door en werk hard. De grootste kans op succes ben jijzelf en ook je grootste vijand ben jijzelf. Focus je op je eigen bedrijf en wees niet bezig met het succes van anderen. Alleen jij kan jouw wereld veranderen in jouw droom.

Na het lezen van #Girlboss voel ik me gemotiveerder dan ooit en Sophia’s tips hou ik in mijn achterhoofd. Wat mij betreft telt dit boek 238 pagina’s motivatie en het zet je aan tot actie. Ik heb het in ieder geval uitgelezen met een glimlach op mijn gezicht.

Ben jij al een #Girlboss?

pinit fg en rect red 28 - Ontwikkel jezelf met #Girlboss

Share:

2 Reacties

  1. 2 juni 2017 / 19:51

    Poging twee! Ik heb dit boek een paar maanden geleden gelezen. Hoewel ik 'm een beetje onsamenhangend vind, is het wel een heel inspirerend verhaal! Zelfs nadat ik wist dat Nasty Gal failliet was gegaan, kon ik er nog veel uithalen. Ondanks dat ze heeft 'gefaald' (even hard uitgedrukt) heeft ze alles uit de kast getrokken om het uberhaupt zo groot te krijgen. Plus kijk eens wat voor andere dingen er nu achter wegkomen!

  2. 2 juni 2017 / 20:38

    Ik had vooral wat aan de tip dat je zelf hard moet werken, anders gebeurt er niks. Veel te veel mensen zitten te wachten op succes, terwijl je het zelf moet creëren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: