Snack Time! Zonnatura Bietensap

Ik las laatst hier een artikel over de voordelen van bietensap. Nou heb ik niet zo veel last (meer) van acné, maar alle andere voordelen spraken me wel aan. Hoge bloeddruk zit in de familie en bietensap zou ervoor zorgen dat de bloedvaten wat wijder worden, de moeite waard om te proberen.
IMG 3607 - Snack Time! Zonnatura Bietensap

 

IMG 3608 - Snack Time! Zonnatura Bietensap

 

IMG 3610 - Snack Time! Zonnatura Bietensap

Ik drink iedere dag een klein glaasje (niet het grote glas op de foto) bietensap. Ik merk niet veel verschil aan mijn huid, maar dat had ik ook niet verwacht. Mijn huid gedraagt zich momenteel prima en ik heb niet veel te klagen. Of het bietensap iets doet voor mijn lichaam, geen idee, ik kan het niet meten. Feit is wel dat bietensap heel erg gezond is. Er zitten verschillende vitamines in, A, B1, B2, B6 en C, maar ook de mineralen calcium, magnesium, natrium en fosfor. Het is ook een bron van ijzer en foliumzuur.

Bietensap

Bietensap is heel erg nitraatrijk, ons lichaam zet nitraat om in nitriet, een minder gezond stofje. Jarenlang werd aangeraden om niet meer dan twee keer per week nitraatrijke producten te eten, maar dat advies geldt niet meer. Wel zou ik rekening houden met de rest van je dieet. Als je bijvoorbeeld vaak smoothies drinkt met spinazie, zou ik daarbovenop niet ook nog een glas bietensap drinken. Als je bieten op je menu hebt staan voor het avondeten, zou ik het glas voor die dag ook niet nemen. Een teveel van iets is nooit goed, ook al is het nog zo gezond. Alles met mate.

De smaak van bietensap, tja, het smaakt naar bieten. De meeste mensen die ik ken zijn ofwel gek op bieten, of ze gruwelen ervan. Als jij bij die laatste groep hoort, koop dit drankje dan vooral niet! Ook als je het mengt met appelsap, of je verwerkt het in een smoothie, de bietensmaak blijf je echt goed proeven. Ik hou van bieten, ik drink het zuiver, en toch blijft de smaak best heftig, vind ik. Mijn jongste zoon vindt het heel vies en mijn oudste durft niet te proeven, want het “ruikt vies”. Mijn man haat bietjes, dus die gaat er ook niet aan beginnen.

Ik blijf het drinken voor de gezondheidsvoordelen, ik heb iedere dag al een flinke portie groente weggewerkt in zo’n glaasje.

Tenslotte, schrik niet van je urine! Ik wil het even vermelden, omdat je je anders misschien rot schrikt, maar bieten bevatten zoveel natuurlijke kleurstoffen dat je een deel ervan weer uitplast. Ook je ontlasting kan een tintje biet krijgen. Dit is heel normaal en niks om je zorgen om te maken.

Ik heb de Zonnatura Bietensap 750 ml gekocht bij Albert Heijn voor €1,98.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Zonnatura Bietensap

Share:

4 Reacties

  1. 30 mei 2017 / 12:59

    Het schijnt dat het in je genen zit of je bietjes naar aarde vindt smaken of ze juist lekker zoet vind. Het zou dus heel goed kunnen dat jouw man het "bietjes-smaken-naar-aarde- gen"aan de kids heeft doorgegeven!

  2. 31 mei 2017 / 20:40

    Ik las hier ook over bij Serena! Moet dit ook eens gaan proberen. Ik kamp wel met puistjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: