Wandelen op het Rutbeek

Als het weer een beetje meezit, gaan we er graag op uit om een stukje te wandelen. Meestal combineren we dat met Geocachen (daarover komt vast nog wel een blog, het is een soort gps-schatzoeken) of Pokemon GO. Afgelopen week zijn we naar het Rutbeek gegaan. Dit is een natuurgebied in de omgeving van Enschede/Haaksbergen.

Het Rutbeek

20170430 160017 - Wandelen op het Rutbeek

 

20170430 160029 - Wandelen op het Rutbeek

De meeste stukken zijn goed begaanbaar, je zou zelfs een kinderwagen mee kunnen nemen, als het een tijdje droog is geweest kan dat wel. Bij regenachtig weer denk ik dat je snel vast loopt in de modder. Ik zou voor deze wandeling een draagdoek of -zak aanraden.

20170430 160146 - Wandelen op het Rutbeek

 

20170430 160154 - Wandelen op het Rutbeek

Afhankelijk van welke paden je kiest, loop je tussen de bomen of langs het water. Er zijn verschillende wandelroutes, maar wij hebben er deze keer voor gekozen om gewoon een rondje te lopen. Als je in de buurt van het water blijft is dat een wandeling van nog net geen 5 kilometer. Onze zesjarige loopt dat met gemak helemaal zelf, die kan ruim 10 kilometer aan, de jongste heeft ongeveer de helft zelf gelopen en de rest op onze schouders meegelift (draagzak vergeten, lekker handig). Onderweg zijn genoeg plekjes om even uit te rusten en de kinderen te laten spelen.

20170430 160207 - Wandelen op het Rutbeek

 

20170430 160224 - Wandelen op het Rutbeek

Honden

Honden mogen mee, mits aangelijnd. Het is niet toegestaan om ze in het water te laten, maar dat gebeurt wel. Wij doen het niet, maar onze Flynn heeft dan ook een pokkenpesthekel aan zwemmen, die zou nooit vrijwillig het water in gaan. Toen we hem net hadden, zijn we hier ook gaan wandelen en is hij in het water gevallen toen hij wat wilde drinken. Ook al hebben we hem er direct weer uitgevist, hij heeft altijd een hekel gehouden aan zwemmen. Maar goed, het Rutbeek is een prima plek om te wandelen met je hond. Hou wel rekening met de rest van de bezoekers en hou je hond aangelijnd.

20170430 160521 - Wandelen op het Rutbeek

 

20170430 160615 - Wandelen op het Rutbeek

Info

In de zomer is het hier altijd erg druk en wordt er veel gezwommen. Op verschillende plekken langs het water staan toiletgebouwen, hier kun je ook uitrijkaarten kopen voor de parkeerplaats. Van 1 mei tot en met 31 augustus kost zo’n kaart €5,-. Van 1 september tot en met 30 april betaal je €2,-. Er zijn verschillende parkeerplaatsen en er is plek genoeg. Je kunt contant, contactloos of met PIN betalen.

Er is ook horeca aanwezig op de zonneweide voor een lekker drankje of een ijsje.

Zoals je zou moeten doen na ieder bezoek aan de natuur, check elkaar op teken bij thuiskomst, mijn jongste had er eentje te pakken.

Er worden regelmatig evenementen georganiseerd op het Rutbeek, zoals Freshtival en Tuckerville, leuk om daar ook eens heen te gaan.

Voor meer informatie kun je hier terecht.

pinit fg en rect red 28 - Wandelen op het Rutbeek

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: