I Love Food Tag

Ik zag jaren geleden al de I Love Food Tag voorbijkomen bij Endlessweekend.nl, en daarna nog bij vele anderen. Toen had ik geen blog, maar nu wel, dus nu ga ik hem invullen, lees je mee?

Food Favourites

Wat is je favoriete ontbijt?

 

federica diliberto 17923 - I Love Food Tag

Ik ben niet echt een ontbijttype, maar ik ontbijt meestal met een bak havermout met banaan. Op speciale dagen kan ik heel erg genieten van een uitgebreid ontbijt met croissants en broodjes met jam en verse kaas en vleeswaren, met een lekker sapje erbij. Omringd door mijn drie mannen, dat zorgt voor de gezelligheid.

Hoe drink je je koffie?

Niet. Ik lust geen koffie. Ik drink ook zelden thee, Earl Grey met twee schepjes suiker. Qua warme dranken drink ik nog het liefst warme chocolademelk of chai tea latte, beiden caloriebommetjes, dus ik neem het niet vaak.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ik heb onlangs ontdekt hoe lekker een boterham is met kipfilet, avocado en een gekookt eitje, dus dat eet ik graag. Maar het liefst haal ik een stokbroodje rosbief bij Willemientje in Enschede. Die hebben de lekkerste broodjes.

Soep of salade?

Soep, en dan het liefste mijn zelfgemaakte tomatensoep, heerlijk, met een stokbrood met kruidenboter.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Dan nooit meer zoet, denk ik. Zoet gaat op den duur vervelen, hartig kan ik altijd eten. En met zoet kun je niet veel lekkere warme maaltijden maken.

More…

Welke keuken is je favoriet?

pawel rekas 26742 - I Love Food Tag

Italiaans. Je maakt me altijd blij met een pasta of een pizza.

Wat is je favo foodfilm?

Julie & Julia, met Amy Adams en Meryl Streep, ik heb zelfs het kookboek uit de film in de kast staan. Er komen heerlijke dingen voorbij in deze film. Tijdens het schrijven van deze blog heb ik hem weer aangezet.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

jennifer pallian 173719 - I Love Food Tag

Chocola, zonder twijfel. Als ik chocola in huis heb, dan moet hij op, ik haal het dus niet meer zo vaak.

Thuis koken of uiteten gaan?

Het liefst uit eten, maar met twee jonge kinderen en een wat beperkter budget zit dat er niet zo vaak in. Ik geniet er extra van als we wel gaan.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Ik heb geen lievelingsrestaurant. We komen niet vaak meer dan eens bij een restaurant, omdat we zoveel mogelijk verschillende dingen willen proberen. Als we met de kinderen gaan, dan komen we vaak uit bij iets als Happy Italy, daar zijn ze berekend op kinderen en kun je ze prima opvoeden zonder dat iedereen zich aan je ergert.

Boodschappen doe ik bij …

Ik laat eens per week de boodschappen bezorgen door Albert Heijn en voor de overige dingetjes gaan we naar de Lidl, heel soms komen we nog bij de Jumbo en de Aldi.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is …

kuba boski 133988 - I Love Food Tag

Sushi, ik ben echt gek op sushi, ik eet het zo vaak ik kan.

Wat is je favo cocktail?

Ik drink geen alcohol en dus ook geen cocktails. Ik maak hooguit een tiramisu of brownies met een scheutje drank voor extra smaak.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Knoflook en mijn wok, die laatste gebruik ik bijna elke dag.

Mijn favo snack is …

Op het moment kies ik voor een handjevol noten, liefst macadamia, of een bakje snackgroente. Bij hoge uitzondering neem ik een stukje chocola. Heel af en toe bakken we ‘s avonds laat een biefstukje. Dat is iets dat mijn man heeft ingebracht in onze relatie. Op zaterdagavond, voor de televisie met een stukje vlees.

Wat zit er op jouw pizza?

Ik eet het liefst de Buffalo Chicken van New York Pizza. Dit is een pizza met kaas, rode ui, kip en een pittig sausje.

Wat lust je echt niet?

Ik wil alles wel een keer proberen, maar ik hou absoluut niet van orgaanvlees. Andijvie vind ik ook echt niet lekker.

Tenslotte

Mijn favoriete foodblog is …

Ik lees eigenlijk nog geen foodblogs. Als iemand nog een goede weet, roept u maar! Ik ben op YouTube wel geabonneerd op Foodgloss, daar komen erg lekkere recepten voorbij die ik regelmatig uitprobeer.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb, is …

Koeientong. Ooit, heel lang geleden, was ik bij mensen uitgenodigd en zij aten dit tijdens feestdagen als een echte delicatesse, in plakjes met een sausje. Ik heb het braaf opgegeten, en als ik eerlijk ben, smaakte het ook niet verkeerd. Ik durf wel te beweren dat ik dit nooit, maar dan ook nooit meer ga eten, ik gruwel al bij het idee alleen.

En ja, ik weet dat ik verder nog gewoon vlees eet, maar op dat vlak minderen we steeds meer. We eten al lang niet meer elke dag een stuk vlees. En ook het formaat van dat stukje vlees wordt steeds kleiner.

Wat staat er op je food bucket list?

christopher flowers 234182 - I Love Food Tag

Ik zou nog heel graag een keer bij een sterrenrestaurant willen eten. En ik zou graag een wereldreis willen maken, waarbij ik in ieder land de specialiteiten ga proberen. Sushi eten in Japan lijkt me geweldig. Of echte Italiaanse pasta in Italië, fish and chips in Groot-Brittannië en echte Indiase curry.

Dat was het voor deze tag, ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Wat vind jij lekker om te eten?

De foto’s van dit artikel komen allemaal van unsplash.com

pinit fg en rect red 28 - I Love Food Tag

Share:

2 Reacties

  1. 8 juni 2017 / 14:20

    Even stalken hoor ๐Ÿ˜‰ Maar sushi is voor mij ook echt nummer 1! Ik kan het denk ik altijd wel eten. Kan best toch? Zo ongezond is het niet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: