Lekker bankhangen met Stitchers

Lekker bankhangen blijkt een terugkerend item te worden hier op Mrs. Marvelous. Ik blijf het gewoon heel erg leuk vinden om jullie te wijzen op pareltjes in de tv-wereld die jullie misschien nog niet ontdekt hebben.
Vandaag wil ik jullie vertellen over Stitchers. Deze serie is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen en wordt in Amerika uitgezonden op Freeform, eerder ABC Family. Het is een science fiction serie die draait om Kirsten Clark.

Stitchers

Kirsten wordt gerekruteerd door een geheime tak van de Amerikaanse overheid, waar ze misdaden oplossen door het geheugen te bekijken van overleden slachtoffers. Kirsten heeft een aandoening waardoor ze geen tijd kan waarnemen, waardoor ze de perfecte kandidaat is voor het Stitchers-programma. Er wordt een verbinding gelegd tussen haar hersenen en die van het slachtoffer, waardoor ze als het ware kan rondlopen in de laatste herinneringen van die persoon.

Samen met een team van jonge wetenschappers lost ze de moorden op. Langzaam maar zeker ontdekt Kirsten met de hulp van haar nieuwe vrienden de ware aard van het Stitchers-programma. Kirstens verleden blijkt zeer nauw verbonden te zijn met de experimenten die hebben geleid naar het programma.

Stitchers is een serie die lekker wegkijkt, er zit veel humor in, maar ook genoeg actiemomenten. Ik hou van series die vrouwen neerzetten als intelligent en sterk en Stitchers past zeker in die categorie.

Cast

De cast bestaat uit een groep mensen die erg fijn zijn om naar te kijken, niet alleen vanwege hun uiterlijk, maar ook vanwege hun talenten. Als je naar Stitchers kijkt, zie je een groep mensen die om elkaar geeft, en ik denk dat dat één van de sterkste punten is van de serie, vriendschap.

Hoofdrolspeelster Emma Ishta is relatief nieuw in de acteerwereld, en dit is haar eerste grote rol in een tv-serie. Ze komt van oorsprong uit Australië en heel af en toe hoor je een minuscuul accentje, vind ik altijd erg leuk om te spotten. Vooral haar chemie met Cameron is leuk om naar te kijken.

Mijn favoriete karakter is Camille, gespeeld door Allison Scagliotti, bekend van Warehouse 13 en een kleine gastrol in The Vampire Diaries. Ze is grappig, slim en ad rem. Het sarcasme druipt er vaak vanaf en dat maakt haar zo leuk.

Tussendoortje

Ik denk dat je Stitchers kan vergelijken met een lekkere snack. Het is geen sterrendiner, zoals Game of Thrones, maar een fijne Snickers, net als iZombie en Supernatural. Niet heel diepgaand, maar wel heel vermakelijk en lekker. En bijna iedere aflevering mag je raden wie de dader is, ook altijd fijn.

Natuurlijk wordt Stitchers niet uitgezonden in ons kikkerlandje, maar je kan het (helaas tegen betaling) wel kijken op Amazon. Ik heb nog steeds stille hoop dat Netflix ooit een prachtcontract sluit met alle zenders en gewoon alle series kan uitzenden.

pinit fg en rect red 28 - Lekker bankhangen met Stitchers

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

0   6
0   4
0   3
0   4

Translate:

%d bloggers liken dit: