Mijn BB’s en CC’s

Vandaag wil ik aandacht besteden aan mijn zomerse basis. Als het erg warm is buiten, draag ik eigenlijk helemaal niks, omdat alles gewoon van me af smelt. Maar tot een graad of 25 draag ik graag een fijne BB of CC cream. Ik heb er meerdere en ik wil je ze graag laten zien. Lees verder voor mijn favoriete BB’s en CC’s.

IMG 4661 1440x907 - Mijn BB's en CC'sIMG 4666 1440x868 - Mijn BB's en CC's

Het verschil tussen BB en CC

Allereerst moet je weten dat er verschil is tussen BB en CC cream. BB staat voor Blemish Balm of Beauty Balm. Je gebruikt het als vervanger voor je foundation. Meestal heeft een BB een lichtere dekking, maar sommige BB’s kun je goed opbouwen voor een betere dekking. Een goede BB cream heeft ook een SPF en zorgt ervoor dat je huid er egaler uitziet. Ook verzorgt een BB cream je huid. CC staat voor Color Correcting en doet in principe hetzelfde als een BB, maar met één toevoeging. Een CC cream is ook een kleurcorrector. Je kiest daarom een CC cream in een kleur die het tegenovergestelde is van de kleur die je wilt egaliseren. Een groene CC voor een rode huid, en een perzikkleurige CC voor donkere vlekken.

IMG 4668 1440x1150 - Mijn BB's en CC's

CC Cream

Etos CC Radiance Cream

Ik heb op dit moment maar één CC cream in mijn stash, en dat is deze van Etos. De CC Radiance Cream zorgt voor een stralende basis met een medium dekking. Ik heb de kleur Light. Ik ben met deze nog heel erg aan het experimenteren, omdat ik hem nog niet zo lang heb, maar tot nu toe vind ik hem erg fijn.

IMG 4671 1440x1659 - Mijn BB's en CC's

BB Cream

Cien BB Cream All-in-one

Nu volgen er vier BB’s, als eerste de Cien BB Cream van Lidl. Deze BB heb ik al een poosje, maar ik vind hem niet zo heel erg geweldig. Hij is niet op te bouwen, dan krijg je schilfers. De dekking is erg licht en de BB Cream zelf is niet helemaal de juiste tint voor mij. De substantie is mousse-achtig. Ik heb de kleur Light.

IMG 4673 1440x1108 - Mijn BB's en CC's

L’oréal Paris Glam Nude BB Cream

Deze BB van L’oréal heb ik ook nog niet zo lang, maar hij lijkt wel fijn. De tube heeft een tuutje, waardoor je de BB Cream goed kunt doseren. De cream is heel vloeibaar en wit van kleur. De kleur verandert als je hem uitsmeert en blend mooi in de huid. Deze BB kun je opbouwen. Ik heb de kleur Light to Medium.

IMG 4674 1440x1010 - Mijn BB's en CC's

Kiko Milano BB Cream Coloured Beauty Balm

Deze BB Cream lijkt een dupe te zijn van die van L’oréal hierboven. De substantie en kleur zijn precies hetzelfde. Ik vind die van Kiko frisser ruiken. Ik heb deze in de kleur 03 Rose.

IMG 4676 1440x1121 - Mijn BB's en CC's

Clinique Age Defense BB Cream

De laatste BB in mijn stash is een sample die in mijn Clinique adventskalender zat vorig jaar. Ik gebruik hem niet vaak, omdat ik de kleur te donker vind voor mijn huid. Ik heb de kleur 02, maar ik denk dat ik de lichtste kleur nodig heb. Deze BB heeft de hoogste SPF, namelijk 30, dat vind ik een groot pluspunt. Deze is qua substantie het dikste en het lastigst om te blenden.

Tot slot

Op dit moment gebruik ik de CC Cream van Etos het meest, gevolgd door de BB Cream van L’oréal. Ik heb niet per se een favoriet, maar blijkbaar hou ik momenteel erg van roze. Ik vind een goede BB of CC onmisbaar in mijn collectie, omdat je nu eenmaal niet altijd met foundation aan de slag wilt, maar je wilt ook niet altijd met een blotebillengezicht naar buiten. Dit is de perfecte tussenweg. Mijn BB’s en CC’s zijn een belangrijk deel van mijn stash, wat is jouw favoriet?

pinit fg en rect red 28 - Mijn BB's en CC's

Share:

1 Reactie

  1. 20 juli 2017 / 15:12

    Zo leuk om te zien! Ik heb eigenlijk geen enkele BB of CC cream in mijn stash. Shame on me! Een aantal hiervan wil ik heel graag proberen <3
    Wat een onwijs leuke blog heb jij!! Liefs Florentine

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: