Snack Time! Crownfield Muesli Chocolate

Deze week heb ik een mueslireep getest. Ik ben geen fan van muesli in wat voor vorm dan ook, maar ik ben de laatste tijd bezig met het uitproberen van nieuwe dingen. Deze reep valt in die categorie. Ik heb gekozen voor de Crownfield Muesli Chocolate.

IMG 4801 1440x1340 - Snack Time! Crownfield Muesli Chocolate

De verpakking

Als je kijkt naar het doosje, dan valt me gelijk op dat er staat “NO added sugar”, dat lijkt veelbelovend, maar dat wil dus alleen zeggen dat er geen extra suiker is toegevoegd bovenop de suikers die al in de basisingrediënten aanwezig zijn. De cacao is UTZ gecertificeerd, dat is mooi. Verder staat er alleen op dat er acht repen in zitten.

IMG 4797 1440x543 - Snack Time! Crownfield Muesli Chocolate

Voedingswaarde

Daar gaan we al, er zit zo’n 70% koolhydraten in een reep. Dat is veel! Daarvan is 1,2% suiker, dus dat valt weer mee. Verder staat er niet veel bijzonders, een reep van 25 gram bevat 91 kcal en is dus een prima tussendoortje. Voor mijn koolhydraatarme dieet is deze reep helaas niet geschikt.

IMG 4798 1440x940 - Snack Time! Crownfield Muesli Chocolate

Ingredienten

Als je kijkt naar de lijst met ingrediënten, dan valt op dat Maltitol een paar keer wordt genoemd. Dit is de zoetstof die wordt gebruikt in plaats van suiker. Maltitol wordt gewonnen uit tarwe of maïs. Dit ingrediënt is meteen de reden voor de waarschuwing op de verpakking. Als je hier teveel van binnenkrijgt, kan het een laxerend effect hebben. Maar dan gaat het om minstens 25 gram Maltitol, en als ik het goed heb, moet je dan minstens vijf repen eten.

IMG 4799 1440x1161 - Snack Time! Crownfield Muesli ChocolateIMG 4800 1440x833 - Snack Time! Crownfield Muesli Chocolate

De smaak

De reep is lekker handzaam en klein, makkelijk mee te nemen voor onderweg. De smaak is prima, ook al ben ik geen fan van muesli, de chocola maakt veel goed. Ik ervaar geen nare nasmaak van de zoetstof. Een prima tussendoortje met behoorlijk wat vezels. Er zitten niet genoeg eiwitten in om een langdurend gevuld gevoel te geven, maar daar kom ik wel overheen.

Conclusie

Ik eet ze zelf niet meer, omdat ze op dit moment gewoon niet in mijn eetpatroon passen. De kinderen vinden de reep wel lekker, lekker genoeg om als tussendoortje mee te geven naar school. Al met al een prima snack met niet te veel caloriën die makkelijk weghapt en ook nog goed smaakt.

De Crownfield Muesli Chocolate repen zijn verkrijgbaar bij Lidl. Een doos met acht repen kost €0,99.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Crownfield Muesli Chocolate

Share:

2 Reacties

 1. 18 juli 2017 / 23:45

  Hee! Deze koop ik altijd voor als ik ff snel een tussendoortje wil. Ik vind ze erg lekker en aantal calorien die erin zitten vind ik wel prima. Vult ook wel voor eventjes.

  • Annika
   Auteur
   19 juli 2017 / 09:49

   Ik vind ze ook best lekker, maar ik zit momenteel aan een dieet met heel weinig koolhydraten en daar past dit helaas niet in.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: