Snack Time! Kersen

Bij de zomer hoort zomerfruit, en er is niets zo lekker als kersen. Daarom zet ik ze deze week in Snack Time! in het zonnetje.

It’s all about the Cherry’s!

IMG 4614 800x602 - Snack Time! Kersen

Er bestaan zoeten en zure varianten. Er zijn verschillende kersenrassen die in één van de twee categorieën passen. Zoete kersen koop je in de supermarkt en bij de groenteboer in  bakjes om gelijk op te eten. De zure versies worden vaak verwerkt tot bijvoorbeeld compote of kersen in blik. Wij hebben een boom met zure kersen in de tuin staan, en die wordt in deze periode druk bezocht door vogels, ze vinden ze heerlijk.

IMG 4616 800x612 - Snack Time! Kersen

Een bakje met 200 gram kersen bevat:

Energie 108 kcal
Vet 0 gram
Waarvan verzadigd 0 gram
Eiwit 1,8 gram
Koolhydraten 23 gram
Vezels 1,8 gram
Zout 0,01 gram

Bron: Voedingscentrum

Ik ga deze keer niet zeuren over de hoeveelheid suiker, want kersen bevatten zo veel meer dingen die goed voor je zijn, dat de suiker niet opweegt tegen de voordelen.

IMG 4618 800x720 - Snack Time! Kersen

Zo bevatten ze vitamine A en C, maar ook anti-oxidanten en melatonine. In 100 gram zit 43% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine A en 17% van de ADH vitamine C. Het eten van kersen bevordert de stoelgang en helpt met het herstel van je spieren als je hebt gesport.

Giftig

Het is niet de bedoeling dat je de pit kapotbijt, omdat er cyanide in de pit zit. Het schijnt dat 1 of 2 kapotte pitten genoeg is om je ademhaling stil te leggen, hierdoor kun je overlijden. Een pit in zijn geheel doorslikken is trouwens geen ramp, dit is niet giftig, de pit komt gewoon via de natuurlijke weg naar buiten (en er groeit ook geen boom in je buik (bedankt mam, ik heb dit best lang geloofd)).

Kersen zijn echt bommetjes vol met smaak en gezonde stofjes, dus geniet er vooral van. Het kersenseizoen kan me niet lang genoeg duren!

Je kunt kersen kopen bij de supermarkt, groenteboer, of soms direct uit de boomgaard bij de boer. Ik heb nog nooit zulke lekkere geproefd als de biologische van de boer!

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Kersen

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: