Vrijdag Maskerdag: PS… Charcoal & Black Sugar Scrub

Deze maskerdag luidt het begin van de zomervakantie in! Gisteren heeft mijn oudste officieel groep 2 afgesloten, over zes weken begint hij in groep 3! Het speelse gaat er steeds meer af en hij is klaar om te leren lezen, heel spannend. We beginnen de vakantie natuurlijk met een lekker maskertje.

PS… Charcoal & Black Sugar Scrub

IMG 4840 1440x1166 - Vrijdag Maskerdag: PS... Charcoal & Black Sugar Scrub

Ik heb gekozen voor dit masker van de Primark. Hij lag al een tijdje in de la, en hij lag bijna onderop de stapel maskers. Ik besloot om de boel eens om te gooien en dit masker trok mijn aandacht. Het is bekend dat houtskool een zuiverende werking zou hebben en vele merken gebruiken het in hun producten. Dit is dan ook zeker niet het eerste masker met houtskool dat ik ga proberen. Naast houtskool bevat het masker zwarte suiker (nooit van gehoord, rondje google levert ook niets op, zal wel gekleurd zijn door de houtskool). Naast de gebruiksaanwijzing en een waarschuwing dit masker niet op een kapotte of geïrriteerde huid te gebruiken, is er verder geen informatie te vinden.

Ingrediënten

IMG 4844 1440x2228 - Vrijdag Maskerdag: PS... Charcoal & Black Sugar Scrub

De ingrediënten zie je hierboven op de foto staan. Wat me opvalt is de hoeveelheid aan fruitextracten. De zwarte suiker is gewoon sucrose, ook wel kristalsuiker. Ook valt me op dat triethanolamine vrij hoog op de lijst staat, ik vind dit een twijfelachtig stofje en er mag ook maar heel weinig van in producten zitten. Verder zie ik zo snel geen gekke dingen.

Het gebruik

20170719 202421 - Vrijdag Maskerdag: PS... Charcoal & Black Sugar Scrub

Wow, de selfie stand op mijn tablet is niet al te best. Sorry, camera vergeten!

De gebruiksaanwijzing zegt aanbrengen en 15-20 minuten laten zitten. Ik heb het masker aangebracht met een kwast, omdat ik die net had ontvangen en ik wilde hem graag uitproberen. Dat gaat prima, maar met je handen is in dit geval waarschijnlijk makkelijker, omdat het een behoorlijk dikke substantie is. Het masker heeft geen sterke geur, maar ruikt fris en fruitig. Het voelt plakkerig en korrelig (suiker, hè) en op de één of andere manier voel ik een warme sensatie op mijn gezicht. Als de inwerktijd is verstreken heb je behoorlijk wat water nodig om het te verwijderen.

Mijn mening

De warmte voelde wel even lekker, maar was helaas snel verdwenen. Daarvoor in de plaats kwam jeuk. Niet van irritatie, maar het gevoel dat er iets kriebelends op je huid ligt. Hetzelfde gevoel heb ik als de kat kopjes tegen mijn neus geeft en ik vervolgens de rest van de dag het gevoel heb dat er nog kattenharen in mijn neus kriebelen. Mijn huid leek na afloop iets gladder en egaler. Door het gekriebel en het gebruik van triethanolamine, ga ik dit masker waarschijnlijk niet vaker kopen en gebruiken. De triethanolamine zit ook in het Kruidvat Super Lash Serum, en ik wil niet teveel producten met dit stofje gebruiken.

Verkrijgbaarheid

Het merk PS… is een huismerk van Primark en dus alleen daar verkrijgbaar. Primark heeft helaas geen webshop, dus je zal naar de winkel moeten (shopping spree!). Het PS… Charcoal & Black Sugar Scrub Mask kost €1,50 en is voor eenmalig gebruik.

pinit fg en rect red 28 - Vrijdag Maskerdag: PS... Charcoal & Black Sugar Scrub

Share:

4 Reacties

 1. 21 juli 2017 / 22:27

  Hmm jammer dat hij toch wat tegenviel! Ik moet ook weer eens masker gebruiken!

 2. 22 juli 2017 / 23:14

  Klinkt niet als het meest ideale masker, helaas! Laatste keer dat ik een masker deed is ook weer even geleden trouwens.

  • Annika
   Auteur
   24 juli 2017 / 09:35

   Echt ontspannend was het niet, nee. De meeste maskertjes zijn gelukkig wel fijn!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: