CentrO Oberhausen

Ik heb in het Legoland-artikel al verteld dat we in Oberhausen waren. Naast het Legoland Discovery Centre zit CentrO, een megagroot, overdekt winkelcentrum. We hebben er uren rondgelopen en ons geen seconde verveeld. Ik geef je een kleine indruk van het centrum, met een aantal foto’s en wat informatie. Ik heb helaas geen shoplog, want ik heb niets gekocht! Er was genoeg te koop, maar we liepen rond met twee kinderen en ik heb geen tijd gehad om rustig rond te snuffelen en te swatchen. Laten we snel beginnen!

CentrO

IMG 5638 1440x839 - CentrO Oberhausen

CentrO Oberhausen is het grootste overdekte winkelcentrum in Europa, met meer dan 250 winkels en eetgelegenheden. Je kunt je dus zonder dollen uren vermaken. In het hart van het centrum bevindt zich een receptie met heel vriendelijk personeel, voor als je even niet meer weet waar je het moet zoeken. Overal in het centrum staan digitale kaarten (zeg maar megatablets) waar je alle winkels kan vinden. Zoek je Lush, typ het in en de computer stippelt de route voor je uit.

IMG 5640 1440x2160 - CentrO Oberhausen

Het centrum heeft een verdieping en ziet er chic en modern uit. Op verschillende plekken zitten gratis toiletten en babyruimtes waar je niet alleen je kind kan verschonen, maar je kunt ook even rustig gaan zitten om je kind te voeden. Er zijn zelfs stopcontacten aanwezig, zodat je zou kunnen kolven. In CentrO krijg je gratis wifi, zodat je gebruik kun maken van hun app, waarin je onder andere coupons, navigatie en nieuws vindt. Ow, en parkeren is ook gratis.

Welke winkels zijn er dan?

Je kan beter vragen welke winkels er niet zijn, meer dan 250 zaken, weet je nog? Dat zijn er teveel om op te noemen in één artikel, maar ik kan er best een paar noemen.

Natuurlijk viel me gelijk de NYX-winkel op, het is echt één van mijn favoriete merken. Ik heb op minstens drie plekken een mini-Starbucks gespot, zeker de moeite waard om daar iets te halen als je geen Starbucks gewend bent!

Ik zal even een paar winkels opnoemen, om je een beetje een idee te geven.

 • Apple
 • Build-a-Bear (hier kun je zelf een knuffel samenstellen en aankleden, wel prijzig, maar zo leuk)
 • Chasin’
 • Desigual
 • Diesel
 • DM
 • Esprit
 • G Star
 • Guess
 • H&M
 • Kiko
 • Lindt
 • Lush
 • MAC
 • Mango
 • Michael Kors
 • NYX
 • Only
 • Replay
 • Rituals
 • Street One
 • Tommy Hilfiger
 • Zara

Wat kun je er eten?

Er zijn over de 40 opties om iets te eten of te drinken, je vindt de meeste in de Coca Cola Oase. Dit is een grote, cirkelvormige foodcourt, met keuze uit voedsel uit verschillende werelddelen, voor iedereen is er wel iets te vinden. Zo heb je er de bekende ketens, zoals McDonald’s en KFC, maar ook zaken die hier minder bekend zijn, zoals Dunkin’ Donuts en Curry Karl. Je zult geen honger lijden!

Mijn ervaring

Nou ja, het is waarschijnlijk wel duidelijk dat ik best enthousiast ben over CentrO. Ik ben niet echt een shopper, maar ik word toch wel blij als ik zoveel van mijn favoriete merken opeens bij elkaar zie. De prijzen zijn Duits, waarmee ik bedoel dat je iets lagere prijzen kunt verwachten dan in Nederland voor dingen als make-up.

Het meeste personeel spreekt een aardig woordje Engels, heb ik begrepen, want wij wonen aan de grens en spreken redelijk Duits, dus Engels hebben we niet nodig gehad. In Duitsland zijn ze erg klantgericht en heel vriendelijk. Ik vond het een hele prettige ervaring. Als je een echte shopper bent, dan kun je er de hele dag rondlopen zonder je te vervelen.

Hoe kom je er?

Je navigeert naar Centroallee 1000 in Oberhausen en volgt daar de goed aangegeven parkeerroute naar de parkeerplaats. Vanuit de parkeerplaats stap je zo de winkels in.

pinit fg en rect red 28 - CentrO Oberhausen

Share:

1 Reactie

 1. 20 augustus 2017 / 13:32

  Oehh ik ben dol op die plek! Ik kom er wel eens om te shoppen en het is niet eens zo heel ver.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: