Kiko Soft Focus Foundation

Ik begin zo langzamerhand een obsessie te ontwikkelen voor foundation. Ik draag het niet dagelijks, sterker nog, ik ga rustig weken door het leven zonder likje verf. Maar toch, als ik voor een make-up schap sta, kijk ik altijd eerst naar de foundation. Meestal hebben ze mijn kleur niet eens, dan ben ik snel klaar, maar soms hebben ze hem wel en kijk ik of hij anders is dan de foundations die ik al heb. Ik heb nog nooit een minerale foundation gebruikt of gekocht, de echt goede merken zoals bareMinerals zijn me te duur. Toen ik bij Kiko aan het internetshoppen was, zag ik dat zij ook een minerale foundation in hun assortiment hadden en die wilde ik weleens proberen!

Soft Focus Foundation

IMG 5503 1440x1075 - Kiko Soft Focus Foundation

Een minerale foundation is een poeder dat ervoor zorgt dat je huid wat egaler wordt. Een poeder zal nooit dezelfde dekking hebben als een dekkende vloeibare foundation, maar het geeft je wel een mooie, natuurlijke uitstraling. Dit potje van Kiko is lekker handzaam, er zit 10,5 gram in. Hij is verkrijgbaar in 6 kleuren, waarvan ik de lichtste heb, 02 Light Beige. Hij is misschien ietsje te geel voor mij, maar omdat het een poeder is, valt dat minder op dan met een vloeibare foundation.

IMG 5506 1440x846 - Kiko Soft Focus Foundation

Het deksel verandert in een zachte, fluffy spons die je kunt gebruiken om de foundation aan te brengen. Je kan ook kiezen voor een Kabukikwast, net wat je prettig vindt. Je schudt het poeder omhoog door het deksel open te draaien en een klein stukje op te tillen, haal de deksel er niet helemaal af, want dan vliegt het poeder door de kamer!

Ingrediënten

TALC, MICA, BORON NITRIDE, ZINC STEARATE, ZEA MAYS STARCH (ZEA MAYS (CORN) STARCH), SILICA, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, DIMETHICONE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, NYLON-12, DIISOSTEARYL MALATE, POTASSIUM SORBATE, CHLORPHENESIN, PARFUM (FRAGRANCE). +/- (MAY CONTAIN) :CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUMDIOXIDE), CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE)

Er zit parfum in, geen idee waarom, het poeder ruikt een beetje naar babypoeder. Ook zitten er siliconen in.

Gebruik

Hierboven zie je in drie stappen wat deze poederfoundation doet. Mijn huid is behoorlijk rood en zodra ik de foundation heb aangebracht is dat een heel stuk minder. Het maakt ook mijn poriën iets minder zichtbaar en mijn huid egaler. Als je echt puistjes of andere plekjes hebt, dan kun je die eerst verbergen met een concealer. Ik heb mijn make-up afgemaakt met wenkbrauwgel, mascara, lipgloss en een beetje blush. Ook heb ik een fixing spray gebruikt. Kiko waarschuwt dat je huid oncomfortabel kan aanvoelen als je alleen de poeder gebruikt, dat kun je voorkomen door een dagcrème of een primer te gebruiken. Ik deed allebei. De kleur bleek uiteindelijk ook best prima voor mijn huidskleur, ook heel fijn.

Is ‘ie fijn?

Ik vind van wel. De foundation brengt makkelijk en snel aan, ik heb gewoon de spons in het deksel gebruikt en ik ben elke keer zo klaar. Dit is een ideale foundation voor dagen dat je er heel naturel uit wil zien, my skin, but better, zeg maar. Mijn huid gaat normaal best snel weer glimmen met vloeibare foundation, met dit poeder duurt dat veel langer. Ook hoef je niet af te poederen na deze foundation, dus het voelt een beetje als een 2 in 1 product. Als je een dekkender effect wil, dan is dit niks voor jou, de Soft Focus Foundation komt niet verder dan medium. Ik kan niet anders zeggen dat ik fan ben geworden van de minerale foundation!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Kiko Soft Focus Foundation is alleen verkrijgbaar bij Kiko, in hun winkels of online. Voor 10,5 gram betaal je €13,50. Ik zag dat hij momenteel niet op voorraad is, ik vermoed dat ze bezig zijn met een nieuwe lijn. Misschien zit hij binnenkort in een andere verpakking.

pinit fg en rect red 28 - Kiko Soft Focus Foundation

Share:

2 Reacties

 1. 1 september 2017 / 02:23

  Klinkt eigenlijk best wel chill zo’n minerale foundation poeder. Zeker op werkdagen waar ik normaal alleen wat concealer over mn onzuiverheden doe, vanwege tijd.

  • Annika
   Auteur
   1 september 2017 / 09:00

   Ik vind het ideaal, lekker snel en makkelijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: