Legoland Discovery Centre Oberhausen

Het is zomervakantie en mijn man had afgelopen week ook vrij, dat betekent dat we leuke dingen hebben gedaan! Mijn drie mannen zijn helemaal gek op Lego, voor volgend jaar staat er ook een vakantie naar Denemarken (Legoland!!!) op de planning. Deze zomer gaan we niet op vakantie, maar we zijn wel een dagje naar Oberhausen geweest. Binnenkort plaats ik ook een artikel over CentrO Oberhausen, maar ik begin vandaag met het Legoland Discovery Centre.

Legoland Discovery Centre

IMG 5652 1440x2160 - Legoland Discovery Centre Oberhausen

Wat een ontvangst! Voor de ingang staat een megagrote giraf. Hij is zo groot dat onze jongste zoon hem een beetje eng vond. Links is de ingang van het Discovery Centre, rechts de ingang naar de winkel. Voor het Discovery Centre heb je kaartjes nodig, die hebben wij de dag ervoor via internet gekocht. Je krijgt een pdf in je mail, die je kan printen, maar je kunt hem ook gewoon aan de kassa laten zien op je mobiel.

Voor je naar binnen gaat, kom je in een hal terecht waar een animatiefilm de geschiedenis van Lego verteld. Om de vijf minuten wordt er een nieuwe groep naar binnen gelaten. Eenmaal binnen krijg je uitleg (in het Duits) over de fabricatie van Legosteentjes. Aan het einde van het verhaal krijgen alle kinderen in de ruimte een Discovery Centre Duplosteen.

Vervolgens gaat de deur open en sta je vrijwel meteen in de rij in één van de drie attracties van het Centre, het Koninklijke Avontuur. Je stapt in een wagentje en je mag met een laserpistool op doelen schieten om zoveel mogelijk punten te verzamelen (voor de kenners: de Buzz Lightyear in Disneyland is ongeveer hetzelfde).

Veel bouwwerken

Als je uit de attractie komt, word je automatisch naar een zaaltje geleid waar allemaal Lego-bouwwerken staan. Op veel plekken staan knoppen waarop gedrukt kan worden en er dingen gaan bewegen en lichtgeven, echt een magneet voor de kinderen. Ook kunnen ze op één plek onder het bouwwerk door, waarbij ze middenin het bouwwerk weer omhoog komen. De foto’s zie je hieronder.

IMG 5670 1440x960 - Legoland Discovery Centre Oberhausen IMG 5671 1440x960 - Legoland Discovery Centre Oberhausen IMG 5672 1440x960 - Legoland Discovery Centre Oberhausen IMG 5673 1440x2160 - Legoland Discovery Centre Oberhausen IMG 5699 1440x960 - Legoland Discovery Centre Oberhausen

De grote zaal

Vervolgens kom je in de grootste ruimte, waar onder andere een café is waar je eten en drinken kunt kopen. Als eerste is er Merlijns Avontuur, een attractie waar de jongste helaas niet in mocht. Je moet fietsen om de lucht in te gaan en de oudste vond het geweldig.

IMG 5703 1440x2160 - Legoland Discovery Centre Oberhausen IMG 5706 1440x960 - Legoland Discovery Centre Oberhausen

De jongste mocht gelukkig wel op het Pirateneiland, waar onder andere deze supergrote Duploglijbaan stond. De kinderen konden zich er prima uitleven in het speelgedeelte, geheel in Legostijl. Voor de ouders onder ons, het was een soort mini-Ballorig.

IMG 5712 1440x960 - Legoland Discovery Centre Oberhausen

Star Wars

Er was ook een ruimte met Star Wars. Er stond een levensgrote Darth Vader en R2D2, en verder veel scenes uit de Star Wars films.

IMG 5723 1440x2160 - Legoland Discovery Centre Oberhausen IMG 5725 1440x2160 - Legoland Discovery Centre Oberhausen

Ontdekken en bouwen

Natuurlijk was er ook veel Lego voor de kinderen om mee te spelen. Ze werden uitgedaagd om auto’s te bouwen, die ze vanaf een trapje op een baan konden zetten, waarna ze hard naar beneden rijden. Ze konden wedstrijden doen met andere kinderen en er is een Lego Friends hoek waar ze geschminkt konden worden.

IMG 5735 1440x2160 - Legoland Discovery Centre Oberhausen IMG 5740 1440x1339 - Legoland Discovery Centre Oberhausen

Wat niet op de foto staat, is de bioscoopzaal waar we hebben gekeken naar een 4D Lego Chima-film. 4D houdt in dat de film 3D te bekijken is met een brilletje en dat er licht-, geluid- en andere effecten waren. Bij een windvlaag waaiden we uit onze stoelen en toen er een waterval in beeld kwam werden we natgespetterd.

Er werden ook workshops gegeven en er was een Ninjago survivalbaan met laserstralen. Via de winkel verlaat je het Discovery Centre, zodat je alles wat je hebt gezien nog even kunt shoppen.

Legoshop CentrO

En als je dan nog niet genoeg Lego hebt gezien, is er in het CentrO ook nog een Legowinkel, met nog wat andere Legoproducten, een kleine impressie hieronder.

IMG 5768 1440x960 - Legoland Discovery Centre Oberhausen IMG 5770 1440x2160 - Legoland Discovery Centre Oberhausen

Conclusie

We hebben een geweldige dag gehad en de kinderen hebben duidelijk genoten. Een bezoekje aan het Legoland Discovery Centre is zeker de moeite waard, maar (en ik vind het een best grote maar) het is ontzettend aan de prijs. Op de site staan vanafprijzen gemeld. Als je je kaarten online koopt, moet je een tijdvak aanklikken. Vanaf dat tijdvak heb je toegang tot het Centre. Hoe later je gaat, hoe goedkoper het wordt. Onze jongste is nog gratis, vanaf 3 jaar moet je de toegangsprijs betalen. Voor drie personen moesten wij €56,85 betalen, dat is €18,95 per persoon! Wij hebben gekozen voor het tijdvak 11-12 uur. Dat is de tijd dat je binnen mag komen. Als je eenmaal binnen bent, mag je blijven tot sluitingstijd.

Het Legoland Discovery Centre was mooi, maar een stuk kleiner dan we hadden gedacht. Als je de site bekijkt, lijkt alles veel ruimer en uitgebreider. Door de toegangsprijs hadden we er meer van verwacht. Als je het geld ervoor over hebt, dan is het wel de moeite waard om erheen te gaan, Legoliefhebbers tot een jaar of twaalf zullen de tijd van hun leven hebben.

Informatie

Voor je een bezoek plant, moet je weten dat je alleen naar binnen kunt als je minimaal één kind bij je hebt, als volwassene kun je dus niet alleen naar binnen. Ik kan je ook vertellen dat het vooral leuk is voor kinderen.

Het Discovery Centre is iedere dag vanaf 10 uur open en afhankelijk van de tijd van het jaar tot 17.30 of 18.30 uur.

Als je je bezoek plant via internet, zijn er kaarten beschikbaar vanaf €12,60 per persoon. Wij hebben gekozen voor een Express-ticket, waardoor je verkorte wachttijden zou hebben. Die wachttijden waren er niet, dus daar hebben we voor niets geld aan uit gegeven. Ik denk ook niet dat ik dat zou aanraden, want wij zijn midden in de vakantie geweest en het was niet heel erg druk. Misschien dat het in het weekend wel nodig is, maar ik zou dus niet nog een keer voor de duurdere tickets kiezen.

Legoland Discovery Centre bevind zich op Promenade 10 in Oberhausen, het zit direct naast het CentrO, parkeren is gratis, je kunt gewoon gebruik maken van de goed aangegeven parkeerplaatsen van het CentrO. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

pinit fg en rect red 28 - Legoland Discovery Centre Oberhausen

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: