Mooie, verzorgde nagels in 10 minuten

Ik werk veel met mijn handen, en daar hebben ze af en toe flink onder te lijden. Ik werk een paar uur in de zorg en kom veel in aanraking met schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen. Die drogen je handen erg uit. In dit artikel vertel ik je wat ik doen om mijn handen, en dan vooral mijn nagels, mooi en verzorgd te houden. Het kost je wekelijks maar tien minuten!

IMG 5962 1440x1156 - Mooie, verzorgde nagels in 10 minuten

Zo zien mijn nagels eruit voor een behandeling, valt best mee, hè? Maar het kan nog beter. Ik hou mijn nagels kort vanwege de regelgeving in de zorg, dit heeft te maken met hygiëne, veel langer dan dit worden ze helaas niet. Laten we snel beginnen met stap 1.

Stap 1

IMG 5964 1440x1275 - Mooie, verzorgde nagels in 10 minuten

Om mijn nagels mooi te laten glanzen, gebruik ik een nagelbuffer. Dit is een blok met verschillende vlakken die je om de beurt gebruikt om je nagels te polijsten. Je begint met de grofste kant en gaat dan naar een steeds fijner vlak, waardoor je nagels glad worden en gaan glanzen. Je kan ze heel voordelig kopen, bijvoorbeeld €2,75 bij Kiko en €6,99 bij Douglas. Mijn nagelbuffer heeft 3 verschillende vlakken, anderen hebben er soms 4.

Het enige dat je hoeft te doen is de nagelbuffer goed over je nagels heen er weer bewegen. Druk zetten is niet nodig, en het mag absoluut geen pijn doen. Je zult zien dat je al heel snel een mooi resultaat krijgt. Op de foto hieronder kun je goed het verschil zien tussen mijn wijs- en middelvinger.

IMG 5972 1440x1224 - Mooie, verzorgde nagels in 10 minuten

Stap 2

IMG 5973 1440x1268 - Mooie, verzorgde nagels in 10 minuten

De tweede stap is verzorging van de nagelriemen. Wanneer je handen uitdrogen, krijg je rond je nagels snel velletjes en droge plekjes. Trek (of bijt) ze er vooral niet af, maar probeer je handen goed te verzorgen om dit probleem in de toekomst te voorkomen. Ik gebruik een nagelolie die mijn nagels en de huid eromheen verzorgd. Ik heb deze Nail Oil ooit gekocht bij de Lidl en ik heb geen idee wat ik ervoor betaald heb, maar ik denk dat het rond de €2,- was.

IMG 5978 1440x1485 - Mooie, verzorgde nagels in 10 minuten

Op iedere nagel doe je een klein drupje olie, even laten zitten en daarna goed inwrijven tot de olie er helemaal is ingetrokken. Tenslotte is het tijd voor de derde en laatste stap.

Stap 3

IMG 5979 1440x950 - Mooie, verzorgde nagels in 10 minuten

Als laatste verzorg je je handen met een fijne handcrème. Ik heb gekozen voor de Hand & Nails Balm My Coconut Island van Treaclemoon, omdat die mijn handen heel zacht maakt. Hij ruikt ook erg lekker naar kokosnoot en kost maar €2,99. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Etos.

En zo heb je binnen 10 minuten mooie en verzorgde nagels en handen. Deze hele behandeling doe ik één keer per week, omdat je je nagels natuurlijk niet onbeperkt kunt opschuren. De nagelolie kun je gerust vaker gebruiken en ik smeer minimaal twee keer per dag mijn handen in met een verzorgende handcrème, vaker als ik heb gewerkt. Het is ook nog eens heel budgetproof, voor ongeveer een tientje kun je maanden vooruit!

pinit fg en rect red 28 - Mooie, verzorgde nagels in 10 minuten

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: