Mrs. Marvelous op Social Media

Tegenwoordig is het heel belangrijk om naast je blog ook actief te zijn op social media. Ik geef toe, ik ben een echte beginneling! Mrs. Marvelous is op een aantal verschillende media te vinden en vandaag vertel ik je hier meer over.

Twitter

Twitter 1440x1062 - Mrs. Marvelous op Social Media

Ik heb al jaren een Twitteraccount, waar ik nooit iets mee heb gedaan. Sinds kort doe ik er iets meer mee. Naast meldingen van nieuwe artikelen vind je op Twitter tweets van mij over van alles en nog wat. Dingen die me bezighouden, maar ook antwoorden op anderen. Het voelt nog wat onwennig, maar ik ben er steeds vaker te vinden.

Instagram

Instagram 1440x1874 - Mrs. Marvelous op Social Media

Op mijn Instagramfeed zie je foto’s van achter de schermen. Het gaat mijn niet om het creëren van de mooiste feed, ik wil je laten zien, tot op zekere hoogte, wat er zich allemaal afspeelt in mijn leven. Mijn kinderen zul je niet zien, tenzij ze onherkenbaar zijn, maar de beestjes komen veelvuldig voorbij.

Facebook

Facebook 1440x963 - Mrs. Marvelous op Social Media

De Facebookpagina is nieuw, sinds een week of twee is deze online. Tot nu toe zie je daar elke dag een bericht met mijn nieuwste artikel, maar ik wil Facebook graag voor andere dingen gaan inzetten. Voor previews bijvoorbeeld, of een leuke aanbieding die ik voorbij heb zien komen van een favoriet product. Het is een work in progress, laten we maar zeggen.

Bloglovin’

Bloglovin - Mrs. Marvelous op Social Media

Zoals de meeste bloggers heb ik ook een profiel op Bloglovin’. Bloglovin’ is een hele makkelijke manier om geen enkel artikel van je favoriete bloggers te missen. Een kwestie van volgen en klaar. Ik volg daar zelf nog niet zo heel veel mensen, maar het is een hele fijne manier op nieuwe bloggers te ontdekken. Je vindt hier blogs in verschillende talen, met meer onderwerpen dan je zou kunnen bedenken, dus neem zeker een keer een kijkje.

Het belang van social media

Eén van de nadelen van social media, is dat het een dagtaak kan zijn om ze allemaal bij te houden. Je moet eraan denken om foto’s te maken als je bijvoorbeeld uit eten bent, of een trip maakt naar de dierentuin. Voor mijn blog gaat dat moeiteloos, maar ik ben geen type dat de hele dag een telefoon vastheeft. Sterker nog, ik ben dat type dat haar telefoon regelmatig kwijt is.

Als je probeert iets op te bouwen op internet, is het wel een heel handig middel. Google kan je beter vinden als je op meerdere pagina’s vermeld staat en je komt dus hoger in de zoekmachines. Als je een blog schrijft, dan wil je graag dat mensen je artikelen lezen. Om ervoor te zorgen dat mensen weten dat je iets nieuws hebt gepost, zijn social media echt een uitkomst. Mensen die lid zijn van jouw pagina of kanaal zien zo gelijk dat ze door kunnen klikken naar je blog. Zo kunnen ze ook niet vergeten dat je überhaupt bestaat. Stel je eens voor dat je een tijdje afwezig bent, mensen die je volgen op social media zien meteen wanneer je wel weer schrijft. Zo verlies je minder lezers.

Door het volgen van één of meerdere kanalen blijf je altijd op de hoogte van Mrs. Marvelous en krijg je een kijkje achter de schermen. Ik vind het heel leuk als je mij zou volgen en ik vind het ook erg leuk om jou te volgen. In de reacties van dit artikel mag je een link achterlaten naar jouw social media, zodat ik ze kan bekijken.

 

pinit fg en rect red 28 - Mrs. Marvelous op Social Media

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge