NYC Get It All Foundation

Een poosje geleden ontving ik een pakketje met daarin een stick foundation van NYC. Ik heb nooit eerder een stick foundation gebruikt, dus ik ben er gelijk mee gaan spelen. Vandaag vertel ik je hoe het mij is bevallen.

NYC Get It All Foundation

IMG 5306 1440x1107 - NYC Get It All Foundation

De verpakking ziet er leuk uit, ik vind het een redelijk luxe uitstraling hebben. Het is een zwarte stick met zilveren belettering. Op de huls staat niet zoveel informatie, de ingrediënten staan bijvoorbeeld alleen op de wikkel. De stick bevat 7 gram en is na openen 2 jaar houdbaar.

IMG 5311 1440x778 - NYC Get It All Foundation

NYC belooft met de Get It All Foundation een stralende, natuurlijke en matte finish. Hij blijft lang zitten en je kunt hem opbouwen voor een lichte tot volledige dekking. Hij verhult poriën, donkere kringen, rimpels en fijne lijntjes. Door de stickvorm is hij makkelijk aan te brengen en de formule is makkelijk te blenden. Een heleboel beloftes van een hele budgetproof foundation!

Ingrediënten

IMG 5303 1 1440x1168 - NYC Get It All Foundation

Ik heb even flink de foto bewerkt om de ingrediënten goed te kunnen lezen. Het hoofdbestanddeel is ethylhexyl palmitate, een ester van alcohol en palmolie. Daarnaast zitten er siliconen in, carnauba- en bijenwas en ik zie nog meer soorten alcohol, bijna onderaan zie ik parabenen, een beetje jammer. Gelukkig staan ze laag op de lijst.

Foundation in een stick?

IMG 5315 1440x623 - NYC Get It All Foundation

Ik zie het om me heen steeds meer, als je veel YouTubers volgt, dan heb je de trend vast al opgemerkt, stickfoundation is hot! Het werkt lekker makkelijk en snel en geeft over het algemeen een goede dekking. Daarnaast neemt zo’n stick weinig ruimte in in je toilettas en je loopt veel minder risico op knoeien. Er is vast weleens een vloeistof ontploft in je tas, dat heb je met een stick in ieder geval niet.

IMG 5318 1440x1046 - NYC Get It All Foundation

Ik heb de NYC Get It All Foundation in drie kleuren ontvangen, hij is verkrijgbaar in vier kleuren. Ik heb #002 Ivory, #102 Natural Beige en #202 Honey Beige. Daarnaast is er nog #203 Warm Beige. Helaas niet heel veel kleuren, maar verrassend genoeg was #002 Ivory een redelijke match voor mij. Fijn, want dan loop ik niet voor gek tijdens het testen en kan ik met een gerust hart de deur uit.

Swatchtijd!

IMG 5322 1440x649 - NYC Get It All Foundation

Van links naar rechts; #002 Ivory, #102 Natural Beige en #202 Honey Beige. Mooie pigmentatie, je kunt alvast zien dat je best een goede dekking kunt bereiken. Het viel me gelijk op hoe poederig de foundation aanvoelt. Ik had een romige substantie verwacht, maar dat was helemaal niet zo. Je zet een streep, en dat gaat heel makkelijk, en zodra je eraan zit lijkt het te veranderen in een poeder. Heel apart. Wat me wel opvalt, is dat #002 Ivory de oneffenheden op mijn huid wat lijkt te accentueren. We zullen zien wat het gaat doen op mijn gezicht.

Mijn ervaring

Hierboven kun je goed zien wat #002 Ivory op mijn gezicht doet. Het aanbrengen is echt heel erg gemakkelijk, zo ook het uitblenden. Ik heb dit met een kwast gedaan en dat werkt heel fijn. Ik denk dat het ook prima zou kunnen met een Beauty Blender, misschien dat je dan een iets andere finish krijgt.

De dekking is prima, ik zie in ieder geval veel minder roodheid. Hij blijft ook heel netjes de hele dag zitten en hij geeft ook bijna niet af, ik heb geen vlekken op mijn kleding terug kunnen vinden. Ik heb zelf gekozen voor een medium dekking, omdat ik dat zelf het fijnste vind, je kunt hem echter prima verder opbouwen. Het enige dat ik minder vond, is dat hij mijn poriën niet lekker laat verdwijnen, ze lijken juist wat meer op te vallen. Mijn poriën zijn vooral problematisch op mijn neus en wangen en deze stick legt daar iets te veel nadruk op.

Volgens mij is dit alleen zo bij #002 Ivory, de andere twee kleuren werken camouflerender. En laten we wel wezen, ik heb een lastige huid. Voor een normale huid geldt dit probleem natuurlijk niet. Deze kleur lijkt iets droger te zijn dan de andere twee, ik denk dat dat het probleem is. Een goede primer lost in ieder geval het ergste op.

Conclusie

Ik vind het echt een uitvinding! Foundation aanbrengen gaat heel snel, sneller dan ik gewend ben met een vloeibare vorm. Ik ben dan langer bezig met blenden. Over het algemeen genomen ben ik heel tevreden over de NYC Get It All Foundation. Alleen jammer van mijn poriën, maar zoals gezegd, dat geldt maar voor één kleur. Wat ik ook heel fijn vind, is dat je de andere sticks kunt gebruiken om te contouren, dit werkt echt perfect. De prijs is ook echt een pluspunt.

Prijs en verkrijgbaarheid

De NYC Get It All Foundation is dus verkrijgbaar in vier kleuren en kost €3,99 voor 7 gram. NYC is natuurlijk een budgetmerk, en voor deze prijs is het zeker de moeite waard om eens te proberen, zeker als je nog nooit een stick hebt geprobeerd. NYC is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

pinit fg en rect red 28 - NYC Get It All Foundation

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: