Pokémon Moon en Pokémon GO, overal Pokémon!

Ik kan me nog herinneren dat Pokémon voor het eerst op televisie kwam, ik was toen te oud voor de tv-serie, maar gelijktijdig werden er ook spellen uitgebracht voor de GameBoy. Voor de jongere generatie, dat is een old school Nintendo 3DS. De allereerste versie was zwart-wit, die heb ik nog gehad. Urenlang heb ik me vermaakt met Tetris en Mario. Pokémon was anders. Je kon je eigen beestjes vangen en er mee vechten. In Pokémon Yellow liep er zelfs een Pikachu mee op je scherm. In de loop der jaren heb ik verschillende versies van het spel gespeeld, de laatste was Pokémon White op de Nintendo DS. Mijn broer is een fanatiek gamer en heeft verschillende platformen. Onlangs leende hij ons zijn Nintendo 3DS, kon mijn zoon lekker spelen. Zoon speelt liever Mario, ik pik hem in voor Pokémon Moon!

Pokémon Moon

IMG 5939 1440x853 - Pokémon Moon en Pokémon GO, overal Pokémon!

In ruim 20 jaar tijd is er veel veranderd in het spel. Spelen in kleur is de standaard en de graphics zien er ook een heel stuk beter uit. Vroeger moest je continu wisselen tussen je Pokémon om ze sterker te maken, nu kun je met je favoriet spelen en krijgt je hele team XP bij een overwinning.

Mijn broer heeft gekozen voor Pokémon Moon, omdat hij vooral ‘s avonds speelt, en dan is het licht in het spel, als je overdag speelt is het donker. Dag en nacht zijn dus omgedraaid. Ik speel wanneer ik tijd heb, dus voor mij wisselt het heel erg, geen probleem, want sommige Pokémon kun je alleen overdag of s’ nachts vinden.

Ik ben vorige week opnieuw begonnen, omdat ik het niet voor elkaar kreeg om de laatste vijand te verslaan. Ik had geen zin om eindeloos mijn Pokémon te trainen, dus ik heb een nieuw account, met een nieuw team. Op je weg naar de top moet je verschillende challenges overwinnen. In dit spel kom je Totem Pokémon tegen, deze is tien keer zo groot (en sterk) als de normale versie. Dit betekent dat winnen soms heel moeilijk is, en dat je wat vaker wakker zult worden in een Pokémon Centre. Mijn doel is om het spel te verslaan, maar je kan er ook voor kiezen om het verhaal te doorlopen en zoveel mogelijk verschillende Pokémon te verzamelen. Als je het spel uitspeelt, heb je altijd de optie om verder te spelen en te verzamelen. Het levert in ieder geval uren entertainment op.

Pokémon Moon speel je op de Nintendo 3DS en is verkrijgbaar bij onder andere Intertoys, Bol.com en Wehkamp.

Pokémon GO

Pokémon GO is een stuk toegankelijker, de meeste mensen met een smartphone kunnen dit spel spelen. Toen het spel iets meer dan een jaar geleden uitkwam, ontploften de servers bijna door alle belangstelling. Het leek alsof iedereen Pokémon aan het vangen was. Kijkduin riep zichzelf uit als Pokémonhoofdstad van Nederland, maar kwam daar al snel op terug toen ze overspoeld werden door Pokémonminnend Nederland.

Mijn man en ik spelen het spel vanaf dag 1, man is nog iets fanatieker dan ik. De interesse is iets minder geworden bij mij, dat komt voornamelijk door de laatste update. Nu kun je Pokémon vangen via raids in de gyms. Om de sterke Pokémon te vangen, moet je met een groepje spelen om hem te verslaan, en juist dat vind ik niet leuk. De grote aantrekkingskracht van dit spel was voor mij de wereld ingaan en Pokémon vangen, alleen. Mijn man zit in een WhatsApp groep, die afspreekt bij gyms voor raids, daardoor heb je dus altijd genoeg mensen en een grote kans dat je een nieuwe Pokémon binnensleept.

Ik ben niet de meest fanatieke speler ooit, maar ik ga zelden de deur uit zonder Pokémon GO aan te zetten, iedere meter telt immers! De events vind ik vaak het leukst, omdat je dan in korte tijd veel nieuwe Pokémon kunt vangen, en veel punten kunt scoren.

Bij ieder event krijg ik weer even een opleving, daarna zakt de aandacht weer. Ik ben benieuwd wat Niantic gaat verzinnen om mijn aandacht vast te houden.

Pokémon GO kun je downloaden via de Play Store en in de Apple Store.

Ik ben niet de hele dag bezig met Pokémon, al lijkt dat door dit artikel natuurlijk wel zo, maar ik vind het belangrijk om te kunnen ontspannen, en het gamen is een uitlaatklep voor mij. Naast Pokémon speel ik ook The Sims 4, EVE Online, Banished en verschillende spellen op de tablet. Het zijn bij mij vaak periodes waarin ik heel veel speel, en dan weer een tijdje bijna niet.

Zijn er nog meer gamers?

pinit fg en rect red 28 - Pokémon Moon en Pokémon GO, overal Pokémon!

Share:

6 Reacties

 1. 16 augustus 2017 / 16:42

  Ik was precies de goeie leeftijd toen Pokemon voor het eerst in NL kwam, jaartje of 11. Ik had de gameboy color en pokemon red. Ureeeen gespeeld. Mijn buurmeisje had blauw en mijn buurjongetje had geel, dan gingen we ook nog ruilen met zo’n kabel. Ik heb het nooit uitgespeeld, omdat mijn Pokemon niet sterk genoeg waren voor de League *faler*. Alleen mijn starter was sterk. Af en toe begin ik weer een spel als ik me verveel op mn telefoon, met zo’n GBA emulator. Ik heb nu Ruby erop gezet voor de vakantie. Ik zal hem wss wel weer niet uitspelen! Pokemon Go heb ik ook heel fanatiek gespeeld. Ben er nu ook al een 2 maanden klaar mee. Gen 2 ken ik niet echt. Gen 1 heb ik compleet op Aerodactyl na. Ik ben trouwen tot level 33 gekomen, volgens mij komt 34 ook eindelijk in zicht je moet 1000.000XP :/

  • Annika
   Auteur
   17 augustus 2017 / 10:20

   Ik zit in level 32, ik start hem alleen op om te lopen en ik vang alleen interessante Pokémon! Dan gaat het niet zo hard. Mijn man heeft gisteren een Lugia gevangen, bij mij ontsnapte hij, dan baal ik wel behoorlijk.

   Bij de nieuwere generatie Nintendo-spellen worden je Pokémon ook sterker als ze niet vechten, dat is dus een stuk makkelijker geworden. Ik kwam vroeger ook niet door de League heen, dan zat ik in het gras ervoor te zoeken naar Pokémon om te verslaan, zodat ik sterker werd. Daar heb ik heel wat nutteloze uren aan besteed.

 2. 17 augustus 2017 / 10:01

  Leuuuuk! Ik heb de pokemon sun gekocht maar heb er eerlijk gezegd nog geen tijd voor gehad! Heb maar twee avondjes kunnen spelen haha. Misschien na onze bruiloft en als het buiten weer kouder wordt! Voor mij is het ook pure nostalgie sinds pokemon blue die ik op mijn Gameboy color speelde. Mijn broer had rood en we hadden allebei zo’n boekje erbij met een stickervel. Als je een pokemon had gevangen kon je de sticker plakken en zo makkelijk zien welke pokemon je allemaal had! Ik vond het echt fantastisch en heb er heel veel uren mee gespeeld. Zowel thuis als in de auto op vakantie. Waren mijn ouders ook vast blij mee haha alhoewel ik altijd wel een rustig kind was hoor. <3

  • Annika
   Auteur
   17 augustus 2017 / 10:22

   Mijn ouders hebben weleens gezegd dat de game consoles die we hadden de beste investeringen ooit waren 🙂

   Broer en ik hadden vaak ruzie, maar samen spelletjes doen konden we wel. En mijn broer verzamelde wel Pokémonkaarten, maar hij speelde niet zo vaak op de GameBoy, dus daar had ik alle tijd voor.

 3. 17 augustus 2017 / 18:10

  Ik heb vd week Pokemon sun uitgespeeld! Tot dan toe was yellow mijn favoriet maar Sun vind ik misschien nog leuker! Ik ga nog even door met het zijn van de champion en het vangen van de andere totem Pokemon. Daarna ga ik zeker weer opnieuw beginnen.

  • Annika
   Auteur
   18 augustus 2017 / 09:49

   Wat goed! Zo ver ben ik nog lang niet!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: