Snack Time! Dr. Oetker Mug Cake Salted Caramel

Heel af en toe maak ik een Mug Cake, ik google een recept, mix wat in een mok, minuutje in de magnetron en klaar is je snack. Dr. Oetker maakt het nog makkelijker met deze mix voor Mug Cake. Ik heb er eentje getest en ik vertel je vandaag of hij ook lekker is!

Mug Cake

IMG 6107 1440x1111 - Snack Time! Dr. Oetker Mug Cake Salted Caramel

Als je nog nooit een Mug Cake hebt geprobeerd, dan moet je dat zeker een keertje doen. Je hebt wel een magnetron nodig, maar verder is het zo gemakkelijk. Het internet staat vol met lekkere recepten, waarmee je binnen 5 minuten kunt genieten van een zelfgemaakte taart-in-een-mok. Dr. Oetker heeft verschillende smaken op de markt, waarbij je alleen 50 ml melk hoeft toe te voegen. Ik heb gekozen voor Salted Caramel.

Ingrediënten

IMG 6113 1440x2266 - Snack Time! Dr. Oetker Mug Cake Salted Caramel

De ingrediënten staan hierboven op de foto, ik zie een heleboel E-nummers. Ik weet dat alles een E-nummer heeft, maar in dit geval staan de nummers voor emulgatoren, rijsmiddelen en kleurstoffen. Tenzij je Red Velvet wilt maken, zie ik het nut niet zo van kleurstof. Ook vind ik dat ze ook gewoon de naam kunnen vermelden, E500 is bijvoorbeeld natriumcarbonaat, zoals in bakpoeder, waardoor je cake mooi omhoog komt. Ik vind het vaak een beetje onnodig geheimzinnig. In dit geval hebben ze er vast voor gekozen door de weinige ruimte op de verpakking.

Bereiden

Je doet 50 ml melk in een mok (minstens 250 ml), de inhoud van het zakje erbij, goed doorroeren (met een vork is het makkelijkst) en klaar. Dan zet je de mok in de magnetron, 70 seconden op 600 watt, of één van de andere suggesties op het pakje.

Iedereen met een magnetron kan dit, zo snel heb je nog nooit een cake gebakken.

Mijn ervaring

Ik maak al jaren Mug Cakes, maar nooit uit een pakje. Dit is nog net ietsje sneller, maar je levert wel in op de smaak. De Dr. Oetker Mug Cake is niet verkeerd, maar hij blijft een beetje vlak van smaak. Best lekker voor een tussendoortje, maar ik zou je toch willen aanraden om eens te googlen naar een lekker recept en dat uit te proberen. Zo zag ik bijvoorbeeld deze, die ga ik snel een keertje proberen. Als ik echt heel erg lui ben, is dit een prima snack, maar voor de smaak zou ik hem toch liever zelf maken.

Prijs en verkrijgbaarheid

Dr. Oetker Mug Cake Salted Caramel is te koop €0,89 bij de supermarkt. Ik had mazzel en kocht hem met 35% korting bij Albert Heijn.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Dr. Oetker Mug Cake Salted Caramel

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: