Snack Time! M&M’s Koekjes

Mama, gaan we koekjes bakken met M&M’s? Het weer zit deze zomervakantie niet heel erg mee. Als het droog blijft, komen we de dagen goed door buiten, maar afgelopen weekend was het niet best hier. Dus ja, we gaan koekjes bakken. Het recept is niet moeilijk, je hebt er alleen natriumbicarbonaat voor nodig. Mocht je dat nu niet kunnen vinden, dan kun je de bloem en het natriumbicarbonaat vervangen voor zelfrijzend bakmeel.

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 30-32 koekjes:

 • 300 gram suiker
 • 2 eetlepels stroop (ja, die voor over de pannenkoeken)
 • 200 gram zachte boter (ruim van tevoren uit de koelkast halen)
 • 2 eieren
 • 400 gram bloem
 • 1 theelepel natriumbicarbonaat
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 theelepel kaneel
 • 150-200 gram M&M’s

Werkwijze

Je begint met het mixen van de suiker en de stroop. De truc is, om net zo lang te blijven mixen tot alle klontjes zijn verdwenen. Je krijgt dan een soort lichte basterdsuiker. Daarna mix je de boter erdoorheen en dan de eieren. Dit is het moment om de oven voor te verwarmen op 160-170 graden (hetelucht).

 

IMG 5899 1440x1111 - Snack Time! M&M's Koekjes

De volgende stap is het mengen van de droge ingrediënten. Even goed met een lepel of vork erdoor en klaar. Dan doe je de droge ingrediënten bij de natte. Scheutje bloem en dan mixen, totdat de bak met bloem leeg is, ik doe dit meestal in drie keer. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Tenslotte kun je de M&M’s met een lepel door het deeg scheppen.

 

IMG 5901 1440x872 - Snack Time! M&M's Koekjes

Neem een bakplaat bekleed met bakpapier (op een rooster kan ook). Vorm balletjes met het deeg (ongeveer een pingpongbal) en leg ze op de plaat. Ik doe nooit meer dan 12 koekjes op 1 plaat, want ze groeien en zakken uit. De volle bakplaat kan de oven in voor ongeveer 15 minuten. De koekjes zijn klaar als de randen lichtbruin zijn. Duurt het veel langer dan 15 minuten, dan kan de temperatuur van de oven iets omhoog. Als ze te snel bruin worden kan de temperatuur iets omlaag.

IMG 5902 1440x910 - Snack Time! M&M's Koekjes

Laat de koekjes afkoelen op de plaat, want ze zijn nog heel zacht als ze uit de oven komen. Het is daarom handig om meer dan 1 plaat of rooster te hebben, want je hebt drie rondes. Ik vind het zelf niet handig om meer dan één plaat in de oven te zetten, omdat dan de koekjes niet mooi egaal garen, de bovenste plaat gaat altijd harder.

IMG 5905 1440x1216 - Snack Time! M&M's Koekjes

En dan… genieten!

Als de koekjes zijn uitgehard, leg ik ze altijd op een bord om verder af te koelen, zodat ik de plaat weer kan gebruiken.

IMG 5907 1440x960 - Snack Time! M&M's Koekjes

Een heerlijke bezigheid op een regenachtige dag, om daarna op de bank kruipen met een volle koektrommel om samen een film te kijken. Zo komen wij de zomer wel door.

Snoep er niet te veel van, want deze koekjes bevatten ongeveer 180 kcal per stuk!

Ik heb de basis van dit recept uit Brownies, cookies & co. Een boek dat ik ooit heb gekocht bij de Lidl.

Wat is jouw lekkerste koekjesrecept?

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! M&M's Koekjes

Share:

2 Reacties

 1. Nicole
  17 augustus 2017 / 16:01

  Oeh wat een heerlijk recept. Ik krijg er honger van!

 2. 22 augustus 2017 / 19:46

  Dit ziet er zoooooooooo lekker uit! Ik krijg er echt honger van!

  YUMMM, ga ik zeker een keer maken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: