Catrice Liquid Lip Powder Metal Matt

In mijn Kruidvat shoplog van een poosje geleden kon je hem al voorbij zien komen, de Catrice Liquid Lip Powder. Ik was wel benieuwd naar dit product met een poederachtige finish, dus ik besloot er twee te bestellen. Mijn plan was eerst om er eentje te proberen en ik had 020 Frame of Roses al in mijn winkelmandje, toen ik 040 Blogger’s Favourite zag. Tja, die kon natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. In de verpakking ziet het er tenminste uit alsof het twee mooie kleuren zijn. Ik kan niet wachten!

Liquid Lip Powder

IMG 6673 1440x962 - Catrice Liquid Lip Powder Metal Matt

Een liquid lipstick met een poederfinish, hoe zou dat eruit zien? Volgens Catrice krijgen je lippen een look die eruitziet alsof ze ondergedompeld zijn in een metallic poeder. De formule is heel lang houdbaar, omdat de vloeibare formule verandert in een poederachtige finish. Je krijgt 6 ml product in een doorzichtige huls met een zwarte dop. Er zit een redelijk standaard, zachte applicator in. Ik ben heel erg benieuwd naar de combinatie metallic en mat, hoe werkt dat? Ik ben benieuwd wat Catrice nu weer bedacht heeft, meestal weten ze me wel te verrassen.

Ingrediënten

IMG 6683 1440x997 - Catrice Liquid Lip Powder Metal Matt

020 Frame of Roses

ISODODECANE, POLYBUTENE, HYDROGENATED POLYDECENE, MICA, SILICA DIMETHYL SILYLATE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, HYDROGENATED STYRENE/ISOPRENE COPOLYMER, C26-28 ALKYL DIMETHICONE, TRIHYDROXYSTEARIN, SYNTHETIC WAX, TOCOPHEROL, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, ETHYL VANILLIN, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, TIN OXIDE, BENZYL ALCOHOL, AROMA (FLAVOR), CI 75470 (CARMINE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

040 Blogger’s Favourite

ISODODECANE, POLYBUTENE, HYDROGENATED POLYDECENE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, MICA, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, HYDROGENATED STYRENE/ISOPRENE COPOLYMER, C26-28 ALKYL DIMETHICONE, TRIHYDROXYSTEARIN, SYNTHETIC WAX, TOCOPHEROL, ETHYL VANILLIN, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, TIN OXIDE, BENZYL ALCOHOL, AROMA (FLAVOR), CI 75470 (CARMINE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Niet geschikt voor veganisten en de mensen die siliconen vermijden. Verder zie ik zo snel geen gekke dingen die ook niet in andere lipproducten zouden zitten.

Gebruik

IMG 6685 1440x990 - Catrice Liquid Lip Powder Metal MattIMG 6691 1440x827 - Catrice Liquid Lip Powder Metal Matt

Hierboven kun je de applicators goed zien. Ik ben natuurlijk begonnen met 040 Blogger’s Favourite, de meest paarse kleur op de foto’s, deze kleur doet een beetje denken aan aubergine. Hij brengt heel makkelijk aan, omdat de formule heel waterig is. Mede daardoor is hij behoorlijk doorzichtig en dekt dus niet helemaal lekker. Het voelt heel apart aan. De formule droogt heel snel en je blijft inderdaad achter met een poederig gevoel. Het plakt in ieder geval niet. De roze, 020 Frame of Roses, voelt precies hetzelfde. Hieronder zie je ze op mijn lippen.

De houdbaarheid is echt helemaal prima, zeker wat je zou verwachten van een matte liquid lipstick, niet vette maaltijden overleeft hij prima. De dekking vind ik wel minder, maar dat komt volgens mij echt door de formule en is bewust gedaan. Het idee is, dat je hem zou kunnen gebruiken met een lipliner eronder voor een ombre-effect. Als je goed kijkt op de foto’s, kun je ook zien dat er een kleine hoeveelheid microglitter in zit. Vind ik persoonlijk niet geweldig, maar daar kan ik nog wel mee leven.

Is het wat?

Ik ben er redelijk tevreden over. Vooral 020 Frame of Roses vind ik een mooie kleur, die goed bij mijn huid past. Het matte metallic zie ik niet zo terug, het lijkt alsof ik er wat drogere lippen van krijg, maar nooit zo erg dat ik me er aan stoor. Ze zijn minder gepigmenteerd dan ik had gedacht, dat vind ik wel heel jammer, ik had gehoopt op een wat heftiger effect. Het aanbrengen van deze liquid lip is wel een ervaring op zich, hoe het zich transformeert van een waterige substantie naar een poederachtige vorm voelt heel apart. Ik denk niet dat ik hem nog een keer zou kopen, maar ik blijf de twee versies die ik heb wel gewoon gebruiken, voor een dagelijkse subtiele look zijn ze prima. Ze voldoen gewoon niet echt aan de verwachting die ik ervan had.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Catrice Liquid Lip Powder is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister en kost €3,99 per stuk.

 

pinit fg en rect red 28 - Catrice Liquid Lip Powder Metal Matt

Share:

1 Reactie

  1. 23 september 2017 / 00:00

    Volgens mij heb ik die rechtse kleur ook, tijdje geleden gekocht. Vind ‘m erg mooi en ondanks dat ik erg moet wennen aan het fenomeen liquid lipstick (maak toch wat makkelijker foutjes), vind ik ‘m erg mooi en blijft ie goed zitten. Onlangs had ik er ook één uit de nieuwe limited edition van Essence maar die droogde mijn lippen echt e-norm uit. Deze doen dat gelukkig niet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

16   5
0   14
0   30
2   25
Translate »
%d bloggers liken dit: