12 Manieren om een druilerig weekend door te komen

freddie marriage 199100 1440x960 - 12 Manieren om een druilerig weekend door te komen

Photo by freddie marriage on Unsplash

Vandaag geef ik je tips om een druilerig weekend door te komen. Als je naar buiten kijkt, zie je dat de herfst nu toch echt is begonnen en niet ieder weekend zullen we droog kunnen doorbrengen. Ik heb 12 tips voor je waarmee je een succes kunt maken van je weekend!

Nr. 1. Organiseer een pyjamadag op zondag

Op zaterdag maak je een lijstje met alle dingen die je nodig hebt en doe je boodschappen. Op het lijstje zet je dingen als chocola, chips, popcorn, lekkere drankjes en makkelijk avondeten. Als ontbijt kun je kiezen voor afbakcroissantjes of -chocoladebroodjes. Als je alles klaar hebt staan en je zeker weet dat je zondag absoluut niet meer de deur uit hoeft, kun je zaterdag je bed instappen en zondagochtend eerst heerlijk uitslapen. Wanneer je dan uit je bed komt, neem je je dekbed mee naar de woonkamer en kruip je met je lekkers op de bank, om vervolgens Netflix aan te zetten en voor de duizendste keer Gilmore Girls te herkijken. Je hoeft alleen nog maar op te staan voor toiletbezoek en het aanvullen van je snackvoorraad.

Nr. 2. Werk vooruit voor je blog

Maak een planning met de taken die je dit weekend af wilt hebben. Zelf maak ik bijvoorbeeld een paar uur vrij om alle foto’s te maken. Ik pak alle props erbij en ben dan een paar uur bezig om foto’s te maken voor de komende weken. De volgende stap is het bewerken van de foto’s en het inplannen van artikelen. Het wordt een globaal overzicht met onderwerpen waarover ik wil bloggen en wanneer ik dat ongeveer wil doen. Als je die planning hebt gemaakt kun je beginnen met schrijven en voor je het weet heb je in één weekend zo vijf artikelen blogposts geschreven.

Nr. 3. Neem je huis onder handen

Hoe lang is het geleden dat je de binnenkant van je keukenkastjes hebt gepoetst? Is de wasmand al helemaal leeg? Wanneer heb je voor het laatst je bed verschoond? Als je een eigen huis hebt, is er altijd wel iets te doen. Steek je handen uit de mouwen en werk achterstallige klussen weg, je zult zien dat de tijd voorbij vliegt. En bedenk je hoe blij en voldaan je je zult voelen in je schone, opgeruimde huis.

Nr. 4. Ga iets leuks buiten de deur doen

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen als het rotweer is. Ga bijvoorbeeld naar de bioscoop, speel Glow in the Dark minigolf, snuffel op een overdekte vlooienmarkt, struin rond in een winkelcentrum of geef je op voor een workshop.

Nr. 5. Maak een puzzel van 1000 stukjes

Deze spreekt voor zich, denk ik. Misschien heb je er nog wel eentje op zolder liggen, dit weekend neem je er eindelijk de tijd voor. Als je hem af hebt, maak je een foto als bewijs voor jezelf en gooi je hem weer in de doos. Als je heel erg gehecht bent aan het mooie plaatje en je het hart niet hebt om de puzzel op te ruimen, is er zelfs speciale lijm te koop waarmee je je puzzel kunt fixeren. Plak hem op een plaat en hang hem aan de muur!

Nr. 6. Kies een nieuwe hobby

Altijd al willen leren haken of breien? Dit weekend ga je het doen! Kies de hobby die je altijd al had willen hebben en doe het gewoon! Je leeft maar één keer en je kunt het dan maar beter goed doen. Koop een bol wol en een haaknaald, zet een tutorial aan op YouTube en ga ervoor. Of misschien wil je wel een taart maken zoals ze dat doen in “Heel Holland Bakt”, haal de ingrediënten in huis en maak hem.

Nr. 7. Lees een boek uit

Misschien ligt die dikke pil al maanden op je te wachten, nu is je kans. Kruip op de bank met een kop thee en lees je boek uit. En als je snel leest, of voor een dun boek hebt gekozen, leg een stapel boeken klaar en lees ze allemaal uit.

Nr. 8. Ga naar buiten

Ja, het is vies weer, nou én? Trek je laarzen en je regenjas aan en ga het bos in. Heb je een hond? Des te beter, laat hem lekker vies worden in de modder. Hetzelfde geldt voor kinderen, laat ze lekker smerig worden. Sluit de dag af met een warme douche of een warm bad.

Nr. 9. Kook voor de hele week

Google eens op meal prepping, doe de boodschappen en bereid maaltijden voor voor de komende week. Je bent er een aantal uur zoet mee, maar je geniet er dan wel de rest van de week van. Van wat ik begrijp, heb je dan de hele week binnen 10 minuten een voedzame maaltijd op tafel staan.

Nr. 10. Breng tijd door met anderen

Ga op bezoek bij familie of vrienden die je al lang niet meer hebt gezien, of nodig ze uit bij jou thuis en maak lekkere hapjes klaar. Je kan nooit genoeg tijd doorbrengen met de mensen die belangrijk voor je zijn. We leven in een tijd waarin we meer tijd doorbrengen met onze telefoon dan met mensen, en dat mag van mij best anders. Neem tijd voor elkaar en geef de mensen waar je om geeft meer aandacht.

Nr. 11. Lees mijn blog

Er staan meer dan 250 artikelen op deze site, blader eens terug, begin bij 1 januari en je bent zo je weekend kwijt aan bijlezen. Laat vooral een reactie achter, die vind ik altijd erg leuk om te lezen!

Nr. 12. Geniet van je rust

De laatste tip die ik je wil geven, geniet gewoon van het feit dat je vrij hebt. Neem je rust, je hebt het verdiend! Ga lekker zitten, en denk na over alles wat je de afgelopen week hebt gedaan en beloon jezelf met wat tijd voor jezelf.

Happy weekend!

pinit fg en rect red 28 - 12 Manieren om een druilerig weekend door te komen

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: