Moroccanoil Hydrating Styling Cream

Een poosje geleden kreeg ik in de LookFantastic box een travel size Moroccanoil Hydrating Cream, en ik heb hem inmiddels flink getest, niet alleen op mezelf, maar ook op mijn jongste krullenbol. Vandaag vertel ik je wat meer over dit product.

Moroccanoil

IMG 4923 1440x979 - Moroccanoil Hydrating Styling Cream

Moroccanoil is een merk dat veel werkt met arganolie. Ze staan het best bekend om hun haarproducten, maar ze maken verzorgingsproducten voor het hele lichaam, allemaal met de herkenbare geur van het merk. De Hydrating Cream die ik kreeg moet ervoor zorgen dat je haar beter handelbaar wordt en geeft je haar meer definitie. Hij is het meest geschikt voor pluizig haar, maar doet zeker ook wat voor alle andere haartypes. Ik heb het geprobeerd op mijn stijle haar en het haar met slag van mijn jongste.

Ingrediënten

IMG 4931 1440x1107 - Moroccanoil Hydrating Styling Cream

Aqua/water, Dimethicone, Cetearyl alcohol, Parfum/fragrance, Argania spinosa (argan) kernel oil, Behentrimonium chloride, Phenoxyethanol, Glyceryl stereate se, Caprylyl glycol, Isopropyl alcohol, Chlorphenesin, Citric acid, CI 15985 (yellow 6), Eugenol, Butylphenyl methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Linalool, Alpha-isomethyl ionone.

Siliconen en parfum staan hoog op de lijst, arganolie staat op plaats vier. De siliconen leggen een laagje om je haren, waardoor ze zacht en glad aanvoelen. Hierdoor lijkt het zelfs alsof dode puntjes weer gezond zijn, maar dat kan natuurlijk niet. De enige oplossing voor dode punten is de schaar.

Doet hij wat ‘ie belooft?

Moroccanoil belooft met dit product haar dat makkelijker in model is te brengen en het geeft daarnaast een hele lichte hold, waardoor het haar ook wat beter op zijn plaats blijft. Om te beginnen kan ik zeggen dat ik dit product aanbreng na het douchen, op vochtig haar. Je kunt het ook gebruiken op droog haar, dat doe ik af en toe bij mijn zoon, als hij eruit ziet als een ontplofte poedel.

Mijn haar hoeft niet getemd te worden, maar de Hydrating Cream zorgt er wel voor dat het nog zachter aanvoelt en ik heb het idee dat het inderdaad wat langer in model blijft zitten. Het voelt niet aan als een gel, je haar wordt er niet hard van, in tegendeel zelfs. Voor mijn zoon zorgt het ervoor dat zijn krullen een frisse, pasgewassen uitstraling krijgen. Ook hij heeft geen pluizig haar, maar wel een koppie met krullerig haar, dat na een nacht slaap niet altijd meteen perfect wil zitten. De Hydrating Cream helpt dan echt wel. Het geeft net dat beetje extra glans en verzorging. Ik zie zeker wel een toegevoegde waarde.

Nadelen zijn het gebruik van siliconen en de hoeveelheid parfum, sommige mensen houden daar niet van. Ik snap zelf ook niet zo goed waarom parfum zo hoog op de lijst staat. Het product ruikt vrij sterk (wel erg lekker) als het uit de tube komt, maar die lucht vervliegt vrij snel.

Prijs en verkrijgbaarheid

Moroccanoil is te koop bij verschillende haarsalons, maar ook via hun website. De Hydrating Cream is verkrijgbaar in een travel size van 75 ml en in een pompflacon van 300 ml. De travel size kost €11,60 en de pompflacon kost €36,60.

pinit fg en rect red 28 - Moroccanoil Hydrating Styling Cream

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: