Lekker bankhangen met Arrow

Dit artikel bevat mogelijk spoilers. Ik probeer dit artikel zoveel mogelijk spoilervrij te houden, maar er kan per ongeluk iets tussendoor glippen.

Diep in mijn hart ben ik meer een Marvelmeisje, maar ik maak graag een uitzondering voor bijna alles met een beetje sci-fi. Ik trek zelf de lijn bij Star Trek, al moet ik bekennen dat ik nieuwste films (helaas, bedankt schat!) wel heb gezien. Ik heb oprecht genoten van de Batman films met Christian Bale en Heath Ledger, maar Ben Affleck als “The Batman” vind ik helemaal niks (uitzondering voor Wonder Woman, prachtige vrouw, prachtige film). Samen met mijn man volg ik de Marvel Cinematic Universe op de voet, en ik ben toch wel de grootste nerd op dat vlak…

Arrow

Anyway, Arrow, ik zag een poosje geleden dat seizoen 1 tot en met 5 op Netflix staat. We zijn eraan begonnen, en eigenlijk nog niet gestopt. Inmiddels zitten we in seizoen 4, dus we hebben nog een stukje te gaan.

Arrow is een serie vol actie en mooi gefilmde vechtscènes die draait om miljonairszoon Oliver Queen. Hij is een echte playboy, met hele nare egoïstische karaktereigenschappen. Als hij samen met zijn vader op zakenreis gaat met het familieschip, komen ze terecht in een storm en zinkt het schip. Oliver komt terecht op een eiland en maakt vijf verschrikkelijke jaren mee voor hij eindelijk weer thuiskomt.

En dat is waar de serie begint. Oliver wordt na zijn thuiskomst de Arrow, samen met zijn bodyguard pakt hij slechteriken in zijn stad aan. Door middel van flashbacks zie je wat hij in de vijf jaar van zijn vermissing heeft meegemaakt. In de loop van de tijd bouwt hij een team van helden om zich heen, die hem helpen in zijn strijd.

De cast

Arrow/Oliver Queen wordt gespeeld door Stephen Amell, die je eerder gespot kan hebben in The Vampire Diaries, 90210, New Girl en Private Practice. Hij doet het goed als zowel de arrogante Ollie van voor de vermissing, als de superheld Arrow, die alles geeft om een betere plek van zijn thuis te maken. Hij wordt vergezeld door onder andere Katie Cassidy (de eerste Ruby uit Supernatural, ook zat ze in de reboot van Melrose Place en een aantal afleveringen van Gossip Girl) en David Ramsey (Dexter, Ghost Whisperer). Let vooral ook op Emily Bett Rickards als Felicity, zij is geweldig. Omdat het eigenlijk een typische crime-serie is, zie je veel gastrollen voorbijkomen. Voor DC kenners zijn dat vaak bekenden uit de comics, zoals The Canary, The Atom, Ra’s Al Ghul en The Flash.

Ook zien?

Als je inmiddels overtuigd bent, want hey, Stephen Amell bekijken is geen straf, dan kun je Arrow bekijken op Netflix. Het is een serie vol met actie, maar incidenteel ook wat humor (vooral Felicity is leuk). Kende je het helemaal nog niet? Geef het eens een kans, misschien word je verrast!

pinit fg en rect red 28 - Lekker bankhangen met Arrow

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

0   6
0   4
0   3
0   4

Translate:

%d bloggers liken dit: