Nails of the Day: Essence Brushed Metals

De laatste week voelde ik me niet heel geweldig, niet ziek, maar ook niet helemaal 100%. Ik heb veel last van hoofdpijn, geen migraine gelukkig, maar wel zo’n soort hoofdpijn waar je ook misselijk van wordt en die je beperkt in je doen en laten. Met twee kinderen is het moeilijk om rustig aan te doen, maar ik heb het toch geprobeerd. Eén van de manieren om me beter te voelen, is om extra goed voor mezelf te zorgen. In plaats van zielig op de bank te gaan liggen, juist actief iets doen om beter te worden. Ik kan mezelf een oppepper geven door een masker te doen, te spelen met make-up of mijn nagels mooi te lakken. Dat laatste heb ik gedaan met de kleur 05 I’m Cool With It uit de Brushed Metals collectie van Essence.

Brushed Metals

IMG 6707 1440x1017 - Nails of the Day: Essence Brushed Metals

De metallic trend die momenteel gaande is, kan ik me wel in vinden. Ik hou wel van die stijl, mooie kleuren met een metaalachtige glans. Toen ik laatst een bestelling plaatste bij Kruidvat, zag ik de Brushed Metals van Essence voorbij komen. Er zijn zes kleuren beschikbaar, ik koos voor 05 I’m Cool With It, een mooie blauwe kleur met een groene waas. Dit leek me een mooie, diepe kleur voor de herfst.

Ingrediënten

BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ISOPROPYL ALCOHOL, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, PHTHALIC ANHYDRIDE/TRIMELLITIC ANHYDRIDE/GLYCOLS COPOLYMER, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, DIPROPYLENE GLYCOL DIBENZOATE, SILICA, ACRYLATES COPOLYMER, TOSYLAMIDE/EPOXY RESIN, ADIPIC ACID/FUMARIC ACID/TRICYCLODECANE DIMETHANOL COPOLYMER, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, MICA, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, STEARALKONIUM BENTONITE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, STEARALKONIUM HECTORITE, DIACETONE ALCOHOL, PHOSPHOLIPIDS, TIN OXIDE, GLYCOLIPIDS, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) STEROLS , AQUA (WATER), PHOSPHORIC ACID, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77510 (FERRIC AMMONIUM FERROCYANIDE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

Is het wat?

Ik zal eerlijk bekennen dat ook het nagellakken deze week niet erg meezat, ik kreeg het er gewoon niet lekker op. Dat lag absoluut aan mij en niet aan de lak. Op de linkerfoto hierboven kun je zien wat het effect is van twee laagjes. Je krijgt een mooie, dekkende kleur in een blauwgroene tint. Ik vind het een prachtige kleur, zou het zo op mijn muur doen.

Met twee laagjes en een top coat heb je een langhoudende nagellak te pakken, in een prachtige kleur. Ik werd er in ieder geval door opgevrolijkt. Hij droogt verrassend snel, dus je kunt je nagels op die manier heel snel doen. Geen lange wachttijd tussendoor, minder kans op beschadigingen. In tegenstelling tot andere metallic lakjes die ik heb, heeft deze lak geen streperig effect. Zie bijvoorbeeld deze lak, die ik eerder liet zien.

Als je, net als ik, fan bent van deze trend, dan kan ik je deze lak zeker aanraden. Ik denk dat ik ook nog wel één van de andere kleurtjes ga scoren.

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle producten van Essence zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister, bij beide winkels kun je ook online bestellen. De Brushed Metals nagellak kost €1,99 per potje en is deze week bij Kruidvat in de aanbieding voor 1+1 gratis. Voor €1,- per lakje kun je je er geen breuk aan vallen. Zeker de moeite waard om te proberen.

pinit fg en rect red 28 - Nails of the Day: Essence Brushed Metals

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: