Snack Time! Van Melle Droptoffees

Als je van toffees en drop houdt, is dit de ideale combinatie. Ik kan me geen tijd herinneren waarin ze niet bestonden, de Droptoffees van Van Melle. Als je ze toevallig nog niet kent, stel ik ze vandaag aan je voor. Toen ik klein was, kreeg ik geen genoeg van drop. Hoe zouter hoe beter. Dat mocht natuurlijk niet altijd, maar ik kan me herinneren dat mijn moeder tijdens een lange autorit weleens een zak snoep tevoorschijn toverde, daar zat regelmatig een zak droptoffees bij. Ik koop ze nu bijna nooit meer, maar als ik een droptoffee in mijn mond stop, denk ik meteen weer aan vroeger.

Van Melle

IMG 6291 1440x1046 - Snack Time! Van Melle Droptoffees

Van Melle is een merk van Perfetti Van Melle, zij zijn verantwoordelijk voor de productie van onder andere Mentos, Smint, Look-o-look en Klene. En dus de droptoffees van Van Melle. Dit merk bestaat al bijna 100 jaar, naast de droptoffees maken ze caramel  en toffees met koffie- en advocaatsmaak. Als je bent uitgekeken op de toffees, is er dus nog een heel assortiment met andere lekkernijen om uit te proberen.

Ingrediënten

Glucosestroop, suiker, geheel gehard kokosvet, zoethoutwortelextract, salmiakzout, gelatine, bevochtigingsmiddel (glycerol), kleurstof (plantaardige koolstof), geneesmiddel (arabische gom), dextrine, aroma’s.

Helaas niet vegetarisch, als ik ooit die stap ga zetten, sluit ik heel veel zoetigheid uit, wel goed voor de lijn. De zouthoutwortel en salmiak zorgen voor de typische dropsmaak.

Meer dan de helft van de dooptoffee bestaat uit suikers, dus geniet met mate. Per 100 gram bevatten ze 388 kcal.

Droptoffees

IMG 6299 1440x1010 - Snack Time! Van Melle Droptoffees

De toffees zijn individueel verpakt in een zak van 250 gram, genoeg om heel lang van te genieten. Een dooptoffee ziet eruit als iedere andere toffee, maar dan zwart. De smaak is ook anders. Je proeft ziltige drop, terwijl je een zachte substantie in je mond hebt. Het is niet te vergelijken met gewone drop, door de structuur geeft het net een andere smaakbeleving.

Nou ja, je leest het, ik ben enthousiast en als je dit nog nooit hebt geprobeerd, dan moet je dat zeker een keer doen. Vooral de echte dropliefhebbers vinden dit snoepje waarschijnlijk heel lekker.

Prijs en verkrijgbaarheid

Alle producten van Van Melle zijn verkrijgbaar bij de supermarkten. Ik kocht de Droptoffees bij Albert Heijn en ik betaalde €1,05 voor een zak van 250 gram.

pinit fg en rect red 28 - Snack Time! Van Melle Droptoffees

Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge